El CSKA i l'Efes disputaran, diumenge, la final de l'Eurolliga deixant fora de la lluita pel títol els dos equips que es van enfrontar el 2018 pel ceptre continental. En el cas del Madrid, campió fa un any, la derrota va ser més dolorosa, ja que els blancs van tenir el partit ben controlat fins als últims cinc minuts. D'un 69-78 es va passar a un 89-85 ja al darrer minut que ni un Llull heroic, amb un triple que va ser el 91-90, va poder capgirar. El menorquí va tenir un dia negat en els llançaments exteriors, amb un 1/10 des dels 6,75. Pablo Laso va caure derrotat a la seva ciutat, a Vitòria, i no es va entendre com va tenir assegut Causeur als instants més decisius quan l'escorta havia fet 18 punts en 15 minuts.

La primera part va començar sota domini del Madrid, que es va arribar a escapar amb un 11-22 impulsat pels 6 punts, 7 rebots i 3 taps d'Edy Tavares en menys de deu minuts. Però quan va sortir a pista Sergio Rodríguez, el CSKA es va despertar. El Chacho va anotar 14 punts abans de la mitja part, va canviar el ritme i els russos es van posar davant (34-33). Sort en va tenir l'equip de Pablo Laso en el segon quart amb els punts dels molt encertats Fabien Causeur (9) i Thompkins (7) per recuperar la davantera, tot i que el llunyà triple de Clyburn va deixar un 43-45, tan sols dos punts favorables a l'equip blanc a l'equador del matx.

A la represa, la gran energia de Campazzo i els punts anotats per Randolph van fer la impressió que trencaven la final (58-71), però van ser Sergio Rodríguez i De Colo els que van apropar fins a un 65-73 en acabar el tercer quart. El Madrid va aguantar fins al 69-78 però els nervis ja l'atenallaven i la tècnica a Laso xiulada per Anne Panther va disparar el festival De Colo, que va encistellar un triple clau, el del 87-85 a manca d'un minut abans de la cinquena falta personal de Campazzo. Amb el 91-90, Higgins va encertar amb els tirs lliures i un altre triple al límit de Llull no va trobar anella.

En la primera semifinal, triomf de l'Anadolu Efes (93-72) sobre el Fenerbahçe, amb 30 punts per a Shane Larkin (43 de valoració).