Dotze any després, l'Espanyol tornarà a jugar Europa, després de fer la feina a l'RCD Stadium i d'aprofitar la soferta ensopegada de l'Athletic Club de Bilbao a Sevilla. La victòria dels pericos davant la Reial Societat (2-0), combinada amb la del Sevilla davant l'Athletic Club (2-0), va alinear els astres perquè el conjunt blanc-i-blau es classifiqués per a l'Europa League el curs que ve.

L'un a zero va arribar a la sortida d'un córner. La semierrada de Víctor Sánchez va aprofitar-la Rosales per fer un xut llunyà que va desviar lleugerament William José i va introduir-se a la porteria de Rulli. Al minut 58, els de Rubi eren equip europeu. I al minut 65 va arribar el dos a zero. Passada llarga de Víctor Sánchez a Wu Lei, i el davanter xinès va desfer-se d'Elustondo abans de definir perfectament davant la sortida de Rulli i marcar el segon del partit i el seu tercer a la lliga. Paral·lelament, al Sánchez Pizjuán, el VAR va dictaminar que les mans de Mercado no eren penal i, per tant, l'Athletic Club continuava perdent per 1 a 0 a la represa. Al minut 80, canvi de Wu Lei per Sergio García i ovació per als dos jugadors. Amb el 2 a 0 en el marcador, l'interès de la grada era saber què passava al Sánchez Pizjuán. La imatge més estesa, la de l'orella enganxada als transistors. I van arribar bones notícies perquè, en el temps afegit, Munir va marcar el 2 a 0 al Sánchez Pizjuán. En acabar el partit es va viure una invasió de camp a l'RCDE Stadium, amb llàgrimes d'alegria dels jugadors blanc-i-blaus.

El Sevilla, tot i la victòria a casa davant l'Athletic, no podrà jugar la Lliga de Campions i s'ha de conformar amb l'Europa League. El Getafe, que necessitava guanyar i esperar que el València perdés, no va poder passar de l'empat a 2 gols a casa davant d'un Vila-real que no es jugava res.

La cara de la darrera jornada en la lluita per les posicions d'entrar a Champions va ser el València. El conjunt valencianista va imposar-se a domicili per 0-2 al camp d'un Valladolid que ja havia certificat matemàticament la permanència en la jornada anterior.