La Fundació Truth Racing, de capital anglès, ha dut a terme diverdes operacions d'adquisició de finques a Castellnou de Bagesamb la intencio de crear un Centre d'Alt Rentidment esportiu pensat per a pilots de motos de tot el món que ja destaquin pel seu nivell i que el vulguin millorar al costat de bons professionals en diferents camps. El de Castellnou seria el primer centre d'aquest tipus a Europa. El grup inversor té previst crear-ne 4 més a altres països.

La Fundació Truth Racing s'ha fixat en Catalunya per les condicions de l'espai i la relació de la zona de residència i un espai natural, però també hi ha tingut molt pes, segons han explicats fonts properes a l'operació, l'admiració que crea al circuit, sobretot en països asiàtics, la gran quantitat de pilots de primer nivell que hi ha en les diferents categories del mundical.

La inversió inicial és de 3 milions d'euros i el projecte, segons han explicat fonts municipals, té el vist-i-plau del Serveis territorials d'Urbanisme i de la Secretaria general d'Esports de la Generalitat de Catalunya. L'Ajuntament de Castellnou considera que aquestes instal·lacions tindran un valor estratègic dins del seu projecte de fer del municipi un espai que potenció la relació natura,esport i cultura. El responsable de l'operació a Catalunya és Adrià Mir, fill d'un dels traumatòlegs de referència a Catalunya i a l'estat, el doctor Xavier Mir, que tracta els millors pilots del mundial de velicitat.

El Centre comptarà amb una àrea residencial aprofitant, un cop adaptades, les dues cases ja existents, un gimnàs, un workshop i àrees de tecnificació. Tindrà una capacitat per a 25-30 esportistes, pilots amb llicència professional, que faran estada al Centre i entrenaran amb totes les eines necessaries per a la millora física i tècnica per assolir el màxim nivell de rendiment en l'alta competició. Els esportistes comptaran amb entrenador personal i nutricionista, entre d'altres suports, segons expliquen fonts coneixedores del projecte.

Un cop el Centre estigui en funcionament està prevista la realització de campus oberts per a diferents edats i altres events amb pilots de primer nivell mundial. Aquest important projecte té el suport de Dorna Sports, empresa internacional de gestió esportiva, titular exclusiva de drets comercials i de televisió del Gran Premi del Campionat del Món de FIM Road Racing (MotoGPTM), juntament amb el Campionat del Món MOTUL FIM Superbike, el FIM CEV Repsol, la Copa Rookies de Red Bull MotoGPTM, el Idemitsu Asia Talent Copa i la British Talent Cup.

Fonts de l'Ajuntament de Castellnou han volgut aclarir que aquest Centre CAR no està pensat per ser un circuit, tot i que també hi haurà alguna zona de pràctiques. Està més pensat per a la preparació física i la tecnificació. El projecte de la Fundació Truth Racing és crear aquest primer circuit a Catalunya per la tradició que hi ha en el món del motor i, especialment, en el de les motos de velocitat. L'empresa tenia altres ubicacions possibles al sud de França i al nord d'Itàlia, però la situació geogràfica de les finques de Castellnou, envoltades de zona boscosa, els han fet decantar per l'opció bagenca.