El FC Barcelona llançarà aquest dimarts al mercat la seva nova samarreta per a la temporada 2019-20, amb la novetat d'un patró a quadres que substitueix les tradicionals ratlles verticals de la samarreta blaugrana, un disseny que "s'inspira en les característiques illes de l'Eixample barceloní", segons ha anunciat el club.

El Barça celebrarà els 120 anys del seu naixement el mes de novembre vinent, i aquesta equipació, concebuda dins la campanya 'El talent no té una sola forma', pretén retre tribut, segons ha revelat la institució, a la "innovació i la creativitat que comparteixen l'entitat i la seva ciutat".

La nova samarreta estarà a la venda a tot el món aquest dimarts. No obstant això, la de l'equip femení de futbol del Barcelona, que per primera vegada a la història també serà comercialitzada amb el seu propi patrocinador, no estarà disponible fins a la primera setmana del mes de juliol.

El trencament històric passant de les ratlles als quadres ha fet que el club rebés una allau de crítiques a través de les seves xarxes socials. Caldrà veure si els aficionats s'acaben acostumant al nou disseny, però, com ha acabat passant en temporades anteriors.