Una cinquantena d'apassionats dels esports d'aventura i de les curses d'orientació van prendre part, dissabte, a Vilada, en una nova edició del Raiverd. Els coorganitzadors, Zona 7 i el Club Orientació Berguedà (COB), aquesta vegada van dissenyar una versió reduïda, amb una durada d'entre tres i deu hores, en funció de la categoria. El Raiverd s'ha ideat per disputar-lo en parella, tot i que es va permetre a alguns esportites completar els circuits de les categories aventura i open de forma individual, sense comptabilitzar els seus registres en les respectives classificacions.

Dissabte a les vuit del matí es van iniciar les proves. Per començar, els participants de la categoria elit van afrontar un tram de la prova d'orientació a peu, que els va conduir des de Vilada fins a l'àrea recreativa del Molí del Cavaller, on els esperaven els caiacs.

La segona fase del Raiverd va consistir en remar pel pantà de la Baells durant uns set quilòmetres, sense deixar de prestar atenció a les exigències i peculiaritats d'una cursa d'orientació. Després de retornar al Molí del Cavaller, els aventurers van haver de creuar nedant l'embassament, abans d'enfrontar-se a un feréstec trekking per les canals de Sant Miquel, que els va fer tornar al punt d'inici del circuit, a Vilada.

El següent repte competitiu va ser el primer tram en bicicleta de muntanya, un recorregut que els va conduir des de Vilada fins a la Nou de Berguedà. Aquesta primera secció en BTT presentava un traçat tècnic que recorria exigents corriols i que va requerir la màxima concentració i perícia dels participants per tal de poder mantenir l'equilibri sobre la bicicleta.

Al municipi de la Nou, els més agosarats van haver d'encarar un dur i espectacular trekking fins a les Agudes, des d'on van haver d'afrontar el repte d'un ràpel de 45 metres. L'última tram del circuit va consistir en la segona secció a recórrer en bicicleta de munta-nya. El traçat d'aquest circuit de BTT va permetre als aventurers descobrir l'àrea geogràfica del Catllaràs, fins retornar al municipi de Vilada, on finalitzava la prova.

La parella formada per Daniel Gallardo i Isabel Gelada (Adventure Experience) es va imposar enla categoria elit, la més exigent.

Els participants en les altres dues categories, l'aventura i l'open, van haver d'afrontar circuits de quilometratge i durada inferiors, en els quals no figuraven les proves de natació i de ràpel. Els guanyadors van ser Juan Serrano i Francesc Torrent (categoria aventura), i Pau i Adrià Guerrero (categoria open).