L'Ironman 70.3 que acollia més de 1.000 esportistes d'arreu d'Europa es va celebrar a Otepaa (Estònia). Aquesta és una de les modalitats més multitudinàries en el triatló i en concret en els ironmans, que consten de 1.900 m de natació, 90 km en bicicleta i 21,1 km corrent.

Els triatletes bagencs Albert Riba (Manresa) i Ricard Costa (Santpedor) van participar-hi amb uns resultats molt satisfactoris. Costa, que va acabar la totalitat de la prova amb un temps de 4h 16', va aconseguir pujar al tercer lloc del podi absolut, només superat pel letó Rinalds Skluckis amb un temps de 4h 11' i per l'estonià Timmo Jeret amb un temps de 4h 13'. El seu temps li permet també quedar en primer lloc del seu grup d'edat i confirmar la seva participació al mundial de Niça, plaça que ja havia assolit fa unes setmanes a la cursa Ironman 70.3 d'Ais de Provença (França).

Riba, que va acabar la cursa en 4h 37', va aconseguir una meritòria 17a posició del seu grup d'edat i la 56a posició general, que li suposa la classificació, com el seu company Ricard Costa, per al mundial de Niça que s'ha de celebrar el mes de setembre.