Quan el pare de Rubén Viciana López va obrir una secció de balls de saló al Gimnàs Tao-do que encara avui regenta a Terrassa, l'egarenc es va iniciar en aquesta disciplina. No buscava exactament el camí de la perfecció. Cercava un viarany fins al cor d'Eva Moya, la seva parella dins i fora de les pistes de ball les últimes dues dècades i escaig.

A més de trobar l'amor de la seva vida, Rubén Viciana va descobrir l'esport idoni per vehicular la seva «tensió competitiva». La parella va participar durant una dècada a la categoria adult 1, i va assolir un quart i un sisè lloc a l'estatal de 10 balls, com a posicions més destacades.

El desembre del 2008, els egarencs van començar a rebre el mestratge de Karina Rubio. Des de llavors, entre les categories adult 2 i sènior 1, acumulen 24 títols estatals, el ceptre mundialista de balls llatins del 2015 i els títols mundials del 2016 i 2017 de la modalitat que aplega els 10 balls. «Compatibilitzem les nostres feines amb els entrenaments i les classes que donem», detalla Eva Moya. Amb 41 i 40 anys, ambdós afronten «el desafiament de conquerir un mundial d'estàndard».