El ministre de Cultura i Esport en funcions, José Guirao, i el president d'Iberdrola, Ignacio Galán, van anunciar l'ampliació de l'acord perquè la companyia energètica segueixi, després de tres anys, en el principal impulsor del programa Universo Mujer.

La companyia dona suport a 16 federacions amb més de 315.000 esportistes federades, un 32% més que abans de la col·laboració. A més, Iberdrola aporta el seu nom a 22 lligues de màxima categoria, la més coneguda és la Primera Divisió de futbol femení, i a unes altres 35 competicions. El Centre d'Alt Rendiment (CAR) del Consell Superior d'Esports (CSD) a Madrid va acollir ahir l'esdeveniment amb presidents i esportistes representants de les setze federacions a les quals dona suport Iberdrola, a més de la presidenta del CSD i secretària d'Estat per a l'Esport, Maria José Rienda.

L'objectiu és fomentar i desenvolupar l'esport practicat per dones com un instrument de reconeixement de l'important paper de la dona en l'esport. Iberdrola està al costat de les federacions de gimnàstica, triatló, rugbi, piragüisme, bàdminton, futbol, handbol, voleibol, hoquei, tennis taula, atletisme, karate, boxa, surf, esports de gel i esgrima. La companyia energètica contribueix a dotar d'infraestructura necessària en instal·lacions, transports, serveis mèdics, àrbitres i altres tipus de suports tècnics. A més, Iberdrola, el CSD i la Fundación Deporte Joven segueixen impulsant el Tour Universo Mujer, que el passat mes de juny va encetar la seva tercera edició. Aquest esdeveniment té l'objectiu de recórrer diverses ciutats d'Espanya per transmetre els valors d'esforç i superació i convertir-se en l'altaveu de l'esport femení espanyol, a través de la pràctica i exhibició de diverses disciplines. Recentment també va presentar, juntament amb la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), a la selecció espanyola de futbol femení com la primera selecció sostenible, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la importància de les energies renovables i la sostenibilitat com una via per a la lluita contra el canvi climàtic.