Segueix-nos a les xarxes socials:

MOTOR

L'igualadí Armand Monleón és el nou copilot de Gerard Farrés

Després de quatre Dakars, baixa de la moto i acompanyarà el manresà en SxS

L'igualadí Armand Monleón és el nou copilot de Gerard FarrésMANUEL RUAIX FOTO

L'igualadí Armand Monleón va ser anunciat ahir com el nou copilot de Gerard Farrés per a la propera temporada i pel Dakar 2020, tot i que la primera competició en què participaran junts és la Baja Aragó, puntuable per a la Copa del Món de Bajas. Monleón, de 32 anys, té quatre edicions del Dakar sota l'esquena, en moto, i començarà una nova etapa al seient dret del SxS ja que ha estat escollit per substituir David Oliveras.

Gerard Farrés va sumar un gran segon lloc a Perú en l'edició passada del Dakar amb Oliveras, que va rebre a principis d'aquest any una oferta per ser el copilot de Cyril Despres. «Tenia clar que necessitava un copilot a l'alçada d'Oliveras i que volia un pilot de motos», va assegurar el pilot manresà, argumentant que «ningú navega igual que ells». La decisió final d'incorporar Armand Monleón al Monster Energy Can-Am es va prendre per la gran capacitat de navegació, els seus coneixements de mecànica i una manera de treballar molt similar que té amb Farrés. «Ens entenem molt bé amb el Gerard dins i fora del cotxe, tenim una metodologia de treball molt similar i això facilitarà l'adaptació», va afirmar el copilot igualadí, que considera que «l'objectiu ara és treballar dur i aprendre tot el possible per arribar en forma al Dakar 2020». A més, Farrés va explicar que intentaran «ser un dins el cotxe» i considera a Armand Monléon, que va quedar entre els 10 primers del Dakar l'any 2016, un pilot «metòdic».

Així doncs, Gerard Farrés i el seu nou copilot competiran junts a Terol el dijous de la propera setmana per poder aconseguir la Baja Aragó. A més, també participaran aquesta temporada en el Rally Panàfrica, el Rally del Marroc, la Baja 1000 i finalment el Dakar al mes de gener.

La Baja Aragó es considera un entrenament perfecte pel Dakar i celebrarà aquest any la seva 36a edició. El guanyador en cotxes la temporada passada va ser el rus Vladimir Vasilyev i en motos la victòria va ser per Michael Metge.

Prem per veure més contingut per a tu