Lewis Hamilton va aconseguir el millor temps amb sorpresa a Hockenheim quan tothom esperava un domini absolut dels pilots de Ferrari, Charles Leclerc i Sebastian Vettel. El líder del Mundial ocuparà el primer lloc en l'engraellat, davant Max Verstappen, mentre que Valtteri Bottas i Pierre Gasly ocuparan les posicions immediates. Ferrari va protagonitzar la sessió de classificació més desastrosa de la temporada, en quedar-se en la Q1 Sebastian Vettel, a causa d'un problema al turbo, i Charles Leclerc, màxim candidat per obtenir la 'pole', per un problema a la bomba da gasolina en començar la definitiva Q3.

La sorpresa va arribar a la Q1, quan Vettel, des del cotxe, va anunciar problemes al motor del seu Ferrari. Vettel es va aturar al box i els enginyers van veure immediatament que tenia un problema al turbo que no es podia solucionar, de manera que el pilot alemany va baixar del seu monoplaça. Els dos pilots de l'equip italià havien estat els més ràpids al llarg del cap de setmana, i a Ferrari confiaven que Leclerc pogués obtenir, al menys, el millor temps en la Q3.

A l'hora de la veritat, però, no va poder sortir del seu box, ja que els mecànics van detectar un problema a la bomba de gasolina que tampoc es va poder reparar. D'aquesta manera Vettel haurà de prendre la sortida des de l'última posició i Leclerc sortirà desè. Verstappen, un altre candidat als primers llocs, va tenir un problema en el motor en la primera fase de la sessió, però tot i això va aconseguit superar Valtteri Bottas, i ocuparà una posició en la primera línia de l'engraellat.