El jugador armeni Karen Movsziszian va fer ahir un pas gairebé decisiu per sentenciar al seu favor la 29a edició del torneig de La Pobla de Lillet. No va necessitar ni vèncer. Va fer taules amb el francès Olivier Touzane que, com a mestre internacional que és, era el seu rival principal per poder-li prendre el triomf. Amb el marcador d'ahir, les taules de Movsziszian, que no va haver d'arriscar amb peces blanques, l'armeni té ara un punt d'avantatge respecte d'un triumvirat de perseguidors i deixa a un punt i mig el gal.

Així, després de sis rondes, només Ferran Cervelló, Luis Alberto Gómez Jurado i Xavier Povill han sumat 4,5 punts, davant dels 5,5 de Movsziszian. De tota manera, cap dels tres no té gaires possibilitats de desbancar el màxim favorit, ja que van perdre-hi les seves partides.

Ahir, en la lluita per aquesta segona posició, Cervelló va derrotar el seu germà Roger, jugant amb negres; Gómez Jurado va fer el mateix, però amb blanques, davant de Narciso Bravo; i Xavier Povill també va vèncer, amb blanques, a Emili Simon.

De cara a la jornada d'avui, Movsziszian s'enfronta a Marc Subirana, que acumula 4 punts. En la lluita que hi ha darrere, Ferran Cervelló i Gómez Jurado es veuran les cares mentre Povill s'enfrontarà a Daniel Codina.