El Videoton (Hongria), el Lokeren (Bèlgica), el Petrolul (Romania), el Skoda Xanthi i el Panthrakikos (Grècia) i el Sant Julià (Andorra) són els clubs en els quals ha jugat, fora d'Espanya, Walter Fernández, el fitxatge més mediàtic del Manresa per fer front a la nova temporada a Tercera Divisió.

Nascut, avui fa 30 anys, a Caldes de Montbui, on resideix actualment, Walter Fernández ha volgut posar punt i final a les aventures internacionals i jugar més a prop de casa seva, en aquest cas en el Manresa. «La veritat és que ara em venia de gust trobar, en el futbol, altres motivacions que no siguin les estrictament d'una feina. Després d'estar un temps al Sant Julià, en una lliga, l'andorrana, en la qual falta intensitat, sobretot en els entrenaments, tot i que la majoria de jugadors són semi professionals, em van oferir la possibilitat de venir a Manresa on he trobat un projecte interessant. Sé que el repte de l'equip és la permanència, però considero que per història i per la pròpia ciutat, el club té molt marge de millora en posteriors temporades. Ha de fer un pas endavant. I ara mateix, em motiva formar part d'aquest repte».

Walter Fernández, després de jugar un any a Caldes va fitxar per l'Espanyol i posteriorment pel Barça, ja de cadet i fins al juvenil A. Després va anar cedit al Sporting Maonès, on es va trobar amb l'exjugador del Manresa Manel Sala, i posteriorment a l'Antequera, en els dos casos a Segona B.

El Gimnàstic de Tarragona, en aquell moment a Segona Divisió, es va fixar en ell i durant dues temporades va tenir prou protagonisme al club tarragoní. «Tot i que tenia contracte per dos anys més, es va acabar la relació amb els tarragonins i em vaig haver de buscar la vida. Aquí va començar el meu perible per clubs europeus. Vaig començar a Hongria i van anar seguint Bèlgica, Romania, Grècia i finalment Andorra, tot i que en aquest darrer cas després de passar per l'Hospitalet i de nou per l'Extremadura», comenta Walter Fernández. Afegeix que «allà on he estat les experiències han estat enriquidores. He conegut diferents cultures, altres idiomes, i he pogut jugar competicions europees, cosa que a Espanya segurament no ho hauria pogut fer».

A Manresa, Walter Fernández es va incorporar la setmana passada als entrenaments a les ordres d'Andreu Peralta. El jugador ha trobat «entrenaments molt competits, amb jugadors joves que tenen moltes ganes. Dels partits que hem fet, també molt content del que he vist, encara que està clar que ens falta més físic i tenir més encert en les darreres passades, però això amb el temps arribarà. Considero que hi ha un equip molt equilibrat, amb molta qualitat i amb una bona barreja de joventut i experiència». El futbolista de Caldes de Montbui es defineix com un bon assistent: «Això és el que em motiva, fins i tot més que fer gols. Puc jugar en qualsevol posició ofensiva del mig del camp. Soc esquerrà tot i que darrerament em desenvolupo millor entrant per la dreta».