El ciclista danès Jakob Fuglsang (Astana) va obtenir la victòria en la setzena etapa de La Vuelta, en una etapa de 144,4 quilòmetres entre Pravia i l'alt de la Cubilla (Astúries). La fuga es va produir a falta de 7 quilòmetres per arribar a meta i el líder, Primoz Roglic (Jumbo-Visma), va aconseguir mantenir-se bé i inclús va augmentar la distància en el lideratge, ja que el segon classificat, Alejandro Valverde (Movistar), va cedir temps.

Concretament, el ciclista murcià va perdre 23 segons i està a 2' 48'' minuts de l'eslovè. Marc Soler, company de Valverde, va ser un dels que el va ajudar a no perdre encara més temps, tenint en compte el ritme que portava Roglic, que es va escapar al darrere de la roda del més ràpid del dia entre els favorits, Miguel Ángel López (Astana), que va estar a punt de col·locar-se segon, però finalment seguirà quart, inclús darrere de Tadej Pogacar (Emirates), actualment el millor jove.

Avui hi haurà descans a Burgos, després d'uns dies de molta exigència per als ciclistes, en recórrer el Principat d'Astúries. Demà tornaran amb les piles car-regades per disputar una etapa relativament plana, de 219,6 quilòmetres, amb inici a Aranda de Duero (Burgos) i amb final a Guadalajara.