El triatleta de Callús Guillem Montiel, en el seu primer any en la categoria sub-23, ha aconseguit proclamar-se nou campió català absolut en la categoria d'elit, en la distància olímpica. La prova es va celebrar a Banyoles, al costat del seu estany, i el CN Minorisa va ser tercer per equips. La cursa tenia un primer tram de 1.500 metres de natació, més 37 quilòmetres de bicicleta i 10 de cursa a peu.

El bagenc va dominar amb una gran claredat, del principi al final. Ja va ser el primer nedant, seguit de molt a prop per dos bons nedadors del club Fasttriatlon (Muñoz i Parreño). Només iniciar el segment ciclista, Montiel es va escapar en solitari i va liderar la prova fins a creuar la línia de meta.

Darrere seu es va formar un grup perseguidor que va intentar, sense èxit, reduir el seu avantatge. A la cursa a peu final, Montiel va dosificar l'esforç i es va imposar amb 1'08'' a Enric Joan Tejedor, que va ser 2n, i amb 1'40" a Marc Cuñat, el tercer. Pau Noguera també va estar excel·lent i va aconseguir la 5a posició a dos minuts del campió. Per clubs, 3r lloc del Minorisa darrere del Fasttriatlon i del Prat. Van puntuar Montiel, Noguera i Marc Comellas, 32è. També bones actuacions de Jordi Vidal, 38è i 3r veterà-1, i Amand REdondo, 49è i 3r V2.