El Barça intentarà situar-se provisionalment, i fins a la disputa del duel del Madrid a la nit, líder de la lliga amb una victòria que no serà fàcil al camp de l'Eibar (13 hores). Els blaugrana afrontaran el duel amb la baixa de Piqué, per targetes, i de Dembélé, per la vermella contra el Sevilla, però recuperen tres homes en la línia defensiva. Ahir van rebre l'alta de les lesions Samuel Umtiti i Junior Firpo, i sembla que Jordi Alba també estarà en condicions de jugar.

El conjunt blaugrana es va entrenar ahir a Vitòria. Havia viatjat dijous per evitar els efectes de la vaga d'ahir i en un horari poc habitual, la una del migdia, visitarà un Eibar que es troba en el millor moment de la temporada, amb quatre partits sense perdre, després d'un mal inici, i amb victòries contra el Sevilla i el Celta en els dos darrers partits a Ipurua.

Tot i el retorn d'Umtiti, sembla que Todibo repetirà a l'eix de la defensa, al costat de Lenglet, que torna després d'un partit de sanció per l'expulsió a Getafe. Tot i la proximitat del duel de Champions de dimecres a Praga, sembla que Valverde no es guardarà res i actuarà amb el centre del camp habitual, format per Busquets, De Jong i Arthur, acompa-nyat del trident, amb l'entrada de Griezmann en el lloc del sancionat Dembélé.

Volen estrenar-se

Per la seva banda, l'Eibar intentarà guanyar per primer cop el Barça en partit oficial. El canvi de sistema a un 4-3-3 sembla que li ha anat bé. El seu entrenador, José Luis Mendilibar, va admetre ahir que «són tan bons que de vegades tens por de fer el ridícul contra ells. Intentarem que no juguin de gust, ja des de la sortida de la pilota, que no arribin amb perill a l'àrea, perquè encara que sembli que no facin res, en una falta llançada per Messi et poden fer gol. Tot i això, hem de defensar tot l'equip, no només Messi».