Pedro Martínez va donar molta importància a la baixa de Frankie Ferrari a la seva roda de premsa. Gairebé va atribuir únicament a aquesta absència la falta de solucions per al partit d'ahir i va admetre que els canaris han estat «millors que nosaltres. Han tingut més capacitat per trobar situacions d'avantatge. Hem començat bé, però no hem tingut la continuïtat necessària. Podia passar. Estem molt limitats en la posició d'1 i ha sortit barat el camí que hem tingut sense ell. És el que hi ha, a mirar cap endavant i millorar, i no fer-nos mala sang perquè no en traurem res si ho fem».

Després d'explicar que no té novetats ni sobre l'evolució del base, ni sobre el passaport de Jordan Davis, tot i que la situació «no es resoldrà ni demà, ni demà passat», va explicar que la millora passa per recuperar homes com Toolson. Segons Martínez, «un jugador que fa tants mesos que està parat fa el que pot. No podem esperar que estigui en el seu millor moment si no pot entrenar-se com fa la resta. Si l'equip contrari li juga físic o té jugadors que posen la pilota a terra, si ja li costa, estant com està li costa més». Malgrat això, va reincidir que «després de partits així, més que veure-ho tot negre has de pensar què pots millorar de cara al futur. Hem de recuperar Ferrari, i mentre no passi, a patir. Fa tres setmanes i aquesta millora és la més important. També que Toolson estigui millor i intentar introduir jugadors com Mitrovic, que ja es veu que físicament no està bé» ara mateix.

Més sobre bases

Pedro Martínez també va parlar del debut de Marc Peñarroya, de qui va ser clar en afirmar que «és obvi que no està preparat per competir a la lliga ACB, però això ja ho sabíem abans. Ell s'ha entrenat només dos cops amb nosaltres perquè estem obligats per les problemàtiques que tenim. Segueixo pensant el mateix d'ell que abans. Ha jugat bé. Si tots han de millorar, imagina't ell. Té un bon entorn i serà conscient que això d'avui no és important si ha sortit malament, i per haver-ho fet, sinó el seu dia a dia. Ha fet les coses com les pots esperar. No et pots esperar que surti i marqui diferències. Ho farà, però més endavant».

Demà passat arriba un altre partit, ara de Champions contra el Lietkabelis. Martínez no sap si és millor afrontar partits o entrenar-se, però sí que «jugar partits amb trenta minuts en pista del nostre base [Dani Pérez] és dolent per a ell i per a l'equip, però és el que hi ha. Cal prémer les dents i donar el nostre màxim. Si competim, molt bé, com ha passat molts dies; si guanyem, genial, si ens en cau una, doncs mirar endavant».

De cara al partit de dimecres, el tècnic barceloní recuperarà Jordan Davis, de qui va dir que no jugarà a Madrid en el lloc de Toolson «si no hi ha cap contratemps físic. Els nostres americans són Kravish i Toolson des de l'inici».