Tot i la duresa que desprèn la pràctica del rugbi, es considera que aquest esport és un dels més nobles que es practiquen avui dia. Els àrbitres són la màxima autoritat i els jugadors els tracten d'aquesta manera. L'educació és el primer de tot i no es poden protestar les seves decisions sota cap concepte. Per això, xoca que un col·legiat hagi estat expulsat del campionat, com ha succeït amb el controvertit sud-africà Jaco Peyper per un acte de fora del camp.

Peyper va ser l'encarregat de dirigir el partit més igualat del campionat, el que va enfrontar Gal·les i França en els quarts de final i que va acabar amb victòria britànica per un sol punt. En l'acció més dura del campionat, el gal Sebastien Vahaamahina va ser expulsat en clavar un cop de colze al gal·lès Aaron Wainwright.

Després del partit, a Peyper no se li va acudir res més que fer-se fotos, que després van ser penjades a Twitter, mofant-se de l'acció de Vahaamahina i simulant el cop de colze. Tot i la disculpa posterior, la Union Rugby va ser implacable amb ell.