Després d'un inici vacil·lant, amb cinc jornades seguides sense guanyar sobre el terreny de joc (amb només un empat i la victòria sobre el retirat Reus), el Peralada, rival demà del Manresa al Nou Estadi del Congost (12 h), s'ha recuperat de la millor manera, amb tres triomfs consecutius, dos d'ells, els darrers, com a local. D'aquesta manera, els empordanesos han sumat 13 punts, els mateixos que té el Manresa, que ha alternat resultats de tots els signes en les jornades ja disputades de la Tercera Divisió (9). Manresa i Peralada ocupen posicions còmodes a la classificació, però amb poc marge respecte dels perseguidors en una competició que s'està mostrant molt disputada per part de tots els equips.

Una mostra de la competitivitat que hi ha i que s'ha de tenir en compte tots els equips va ser el marcador desfavorable dels manresans (3-0), dissabte passat, al camp d'un Igualada que no havia sumat cap punt sobre la gespa (només els tres del Reus) i era el cuer de la categoria.

Amb la baixa de Bernat Benito per acumulació de targetes, el Manresa intentarà convertir el Congost en un fortí. El Peralada, que la temporada passada era filial del Girona a Segona B (va acabar baixant a Tercera Divisió), ha refet molt la seva plantilla, de la qual destaca el davanter Marc Medina, el qual, amb sis gols, encapçala la classificació de golejadors, un privilegi que comparteix amb Jordi Cano (Europa) i Manuel Expósito (Hospitalet); en la darrera jornada, Medina va ser l'autor dels dos gols del seu equip en la victòria davant el San Cristóbal.

Del partit de demà, Andreu Peralta, tècnic del Manresa, va comentar que «el Peralada és un rival que ve amb una molt bona dinàmica, amb 4 victòries en els últims 5 partits. Volen ser protagonistes, s'han reforçat amb molt bons jugadors i això els ha donat un plus a l'hora de competir».