El Casademont Saragossa és el segon classificat en solitari a l'ACB, en derrotar el Barça en un duel de molta intensitat en el qual els de Porfi Fisac van demostrar una gran energia per aconseguir un triomf en el qual la defensa també hi va tenir molt a veure.

Sense el lesionat San Miguel, el conjunt aragonès va aconseguir la segona victòria a casa davant del Barça de la seva història. El Casademont va manar en el marcador durant gran part del matx i va propiciar la derrota del conjunt de Svetislav Pesic, que té un marge negatiu a la lliga respecte del Madrid de dues victòries. En canvi, a l'Eurolliga, fins ara ha guanyat els quatres partits.

Ni tan sols el despertar durant la segona part de Nikola Mirotic, que va acabar amb 21 punts i 31 de valoració, va poder frenar el Casademont, que llavors ja estava ben convençut que podia gua-nyar i donar la campanada.

El primer quart va ser intens per part d'ambdós equips, amb una pressió defensiva en la qual va destacar un Jonathan Barreiro en el marcatge de Mirotic, que només va convertir un punt.

L'equip català va poder prendre la iniciativa el començament amb un encertat Branson Davies, però, amb l'entrada del que van ser les segones unitats en uns i altres, el Casademont es va mostrar més sòlid i fiable, i es va situar amb un 23-17 favorable al marcador.

En el segon parcial, el conjunt local era conscient que no podia disminuir el to defensiu i es va saber mantenir ferm. Va ser superior en la lluita pels rebots, ja que en el descans en tenia 25 per només 13 del Barça. A més, els de Pesic no havien convertir cap triple al final en els primers vint minuts (0 de 9). Això va permetre al Casademont seguir liderant el marcador amb l'encert de l'alemany Benzing, que va encistellar 10 punts només en aquest quart, tot i que la rèplica la donava en els blaugrana un Tomic autor de 12 punts, mentre que, per la seva banda, Mirotic només feia 6 punts amb tirs lliures. Després del descans, un enrabiat Mirotic va assolir una ratxa positiva amb cinc punts en un minut. L'equip del Príncipe Felipe havia arribat a la mitja part amb un 46-60 a favor i, tot i els esforços d'un Brandon Davies molt efectiu, anava obtenint diferències cada cop més grans. Fins a quinze punts d'avantatge van tenir els de Fisac al minut 26 de partit, amb un 64-49.

Va ser Brandon Davies, amb nou punts consecutius, qui evitava que el partit quedés sentenciat. De tota manera, els de Saragossa començaven els últims 10 minuts amb un 71-61 que els situava en bona disposició per guanyar.

Al Barça ja no li quedava més remei que pressionar si aspirava a capgirar el resultat. I un parcial de 0-8 en tres minuts els acostava a un 78-75 a falta de tres minuts per al final. Encara tot era possible. Quan semblava que als aragonesos els podia entrar la por, va aparèixer Carlos Alocén, un jugador que no deixa de progressar, i amb dues safates marca de la casa espectaculars va donar serenitat als locals amb el 85-79 a falta d'un minut, que va ser una diferència que els aragonesos van aguantar.