Un partit gairebé perfecte que va firmar Cory Higgins va ser ahir el gran argument del Barça per fer front al Zalgiris de Jasikevicius en un partit vibrant, a Kaunas. Quan, en el tercer quart, l'equip lituà va intentar capgirar el partit va topar amb un Higgins letal que va oferir una classe magistral i amb unes xifres d'encert que van acostar-se al cent per cent: 5 de 5 en triples, 4 de 4 en tirs de dos i 4 de 4 en llançaments lliures. A més a més, en el darrer quart va tenir l'ajuda de Mirotic, que va finalitzar amb 24 punts i que s'havia enfosquit després d'uns primers deu minuts brillants (13). En el Zalgiris, un dels elements més destacats va ser l'exjugador del Bàsquet Manresa Marius Grigonis, que va aportar un total de 14 punts també amb uns percentatges alts (3 de 4 en tirs de dos, 2 de 4 en triples).

El Barça es posa al capdavant de l'Eurolliga, amb 6 victòries i tan sols 1 derrota, el mateix balanç que té l'Armani Milà.

Un rival que no donava respir

Conscient de la dificultat que ahir tenia el partit, el Barça mai no es va descentrar. Després del 5-0 del començament, Mirotic mostrava el seu repertori per posar els de Pesic amb un 12-19 favorable. També hi havia intensitat defensiva i una superioritat en el rebot que es va mantenir tota la tarda. A més, quan Mirotic va descansar qui va aparèixer va ser un molt encertat Pierre Oriola, autor de 8 punts en el segon quart. Amb Delaney molt fi en la direcció i Tomic dominant sota cistelles, el Barça va anar cap als vestidors, a la mitja part, amb un clar 40-47.

Però Zack Leday (16 punts) va despertar a la represa i un parcial advers d'11-3 va deixar el conjunt català un punt per sota (51-50). Va ser aleshores quan Cory Higgins va mostrar tot el seu talent per fer possible que el Barça finalitzés el tercer quart amb 61-66.

El festival de Higgins no s'aturava i dos triples seus van fer pujar un 64-74 al marcador. Adam Hanga va també contribuir per anotar un 69-80 a cinc minuts del final. Els lituans no van llançar la tovallola i amb un brillant Marius Grigonis (9 punts en tres minuts) situaven un 80-85 quan faltaven dos minuts per acabar el partit. El Barça no es va desequilibrar davant del cop d'orgull dels locals i, amb serenor, va resoldre des de la línia de tirs lliures. Hanga va robar una pilota clau i una cistella final de Higgins va arrodonir la victòria.