Manresa va reclamar ahir un lloc entre les ciutats de referència de la gimnàstica rítmica catalana. La modèlica organització de la Copa Catalana de conjunts dels nivells IV, V/VI, VII i VIII, en totes les categories d'edat i del campionat de Catalunya per equips del nivell VIII, el màxim, va palesar que, cinc anys i escaig després de la recuperació de la pràctica de la gimnàstica rítmica a la capital del Bages, el Club Rítmica Manresa és una entitat consolidada i amb un potencial evident.

Pel que fa al vessant esportiu, el Club Rítmica Manresa va signar la seva millor actuació històrica en la seva cinquena participació a la Copa Catalana de conjunts. Per primera vegada, hi va presentar quatre equips i, després de les actuacions de les formacions júnior, aleví i infantil, s'havien assolit quatre podis, dos primers llocs i dos segons. Un tercer lloc de l'equip juvenil, categoria equivalent a la sènior en aquest esport, era suficient. Les juvenils van exhibir caràcter i van pujar al tercer graó del podi (nivell VII).

Una marató de coreografies

En la competició hi van prendre part 118 equips de 49 clubs d'arreu de Catalunya, si comptem els que van protagonitzar la lluïda competició de gimnàstica inclusiva per a disminuïts psíquics.

A més, en finalitzar la maratoniana actuació dels 118 equips presents, que van protagonitzar 130 coreografies, 43 gimnastes van competir en la Copa Catalana individual de nivell VII. Per tant, més de 700 gimnastes van exhibir les seves habilitats a Manresa, davant unes grades que, des de la una del migdia fins a la cloenda, van aplegar entre 500 i 600 espectadors de forma ininterrompuda.

L'equip aleví del Club Rítmica Manresa de nivell V/VI va ser el que va assolir millors resultats. Maria Altimiras, Ariadna Ambrós, Bruna Ambrós, Rosa Martín i Jana Pérez es van proclamar campiones en la modalitat de mans lliures i van signar un meritori segon lloc en tres cèrcols i quatre maces, prova en la qual Berta Sancho va ocupar el lloc de Rosa Martín.

A més, la formació júnior (Maria Ayerbe, Neus Calvés, Martina Leiva, Jara March, Lídia Martín i Laia Sancho) va aconseguir el títol en la prova de quatre maces i tres pilotes (nivell V/VI), mentre que les infantils (Ona Aichun, Sara Ayala, Queralt Casanovas, Míriam Liria i Ariadna Vergés) van ser segones en deu maces (nivell IV). Per últim, Marta Ferrer, Júlia Gracia, Clàudia Obiols, Marta Richarte i Lucía Porcel, de l'equip juvenil (sènior), de nivell VII, van arrodonir la millor actuació del club en una Copa Catalana.