La Delegació de les Comarques Centrals de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha organitzat, aquest setmana, una xerrada tècnica adreçada als staffs tècnics dels Clubs de les Comarques Centrals de l'FCBQ a càrrec de Salva Maldonado, entrenador amb una dilatada experiència en equips de la lliga ACB.

Maldonado, actual sots director de seleccions catalanes de formació de l'FCBQ, és un reconegut entrenador, lligat a la ciutat de Manresa en diverses ocasions durant la seva dilatada trajectòria professional, ja sigui com a entrenador ajudant o primer entrenador de l'equip local. A més del TDK Manresa o el Minorisa.net Manresa, ha dirigit altres equips de la màxima categoria com poden ser el Gran Canària,l'Estudiantes, el Fuenlabrada o el Joventut de Badalona.

Una de les pistes de bàsquet de l'Ateneu Les Bases va encabir una seixantena d'assistents a la xerrada tècnica que, sota el títol "Joc ràpid", va permetre Salva Maldonado compartir els seus coneixements sobre com s'ha de defensar i/o generar aquesta vessant del bàsquet. L'equip júnior de l'Associació Esportiva la Salle va aportar els seus jugadors per a les demostracions pràctiques de les explicacions de Maldonado. La xerrada també va comptar amb la presència del director tècnic de la FCBQ, el manresà Xavier Rodríguez