L'Anoia serà de nou escenari de la Volcat, que és la prova per etapes en BTT més antiga de l'Estat espanyol. Tindrà lloc del 9 al 12 d'abril i ara s'ha fet públic el recor-regut de la seva etapa reina, el dissabte 11 d'abril. Serà un traçat d'Igualada a Sant Martí de Tous, amb un total de 66 quilòmetres, la majoria dels quals en format singletrack i amb 1.500 metres de desnivell positiu.

Aquesta etapa reina es podria dividir en tres seccions segons les característiques del traçat. Fins a arribar al quilòmetre 20 el tram serà molt variat, s'alternaran pistes amb corriols i serà ideal per estirar el grup, i el més probable és que els ciclistes rodin a un ritme ben alt. Fins al quilòmetre 47 és el tram més exigent i els participants hauran de pedalar i treballar de valent per superar la duresa del terreny a què hauran de fer front. La part final de l'etapa tindrà tendència a la baixada però s'hi combinaran trams de pujada. Els cor-redors hauran de gestionar bé les forces per aconseguir superar el recorregut i ser conscients que serà el tercer dia de competició i la fatiga acumulada farà que les cames comencin a pesar.

Tota la informació de la prova es pot trobar a volcatbtt.com i, pel que fa a les inscripcions, cal entrar a www.ticketoci.net.