El Toyota Gazoo Racing de Fernando Alonso i Marc Coma ha aconseguit, en la vuitena etapa, el seu millor resultat en la present edició del Dakar. La jornada ha tingut la suspensió en les categories de motos i quads en senyal de dol per la mort, diumenge, del pilot portuguès Paulo Gonçalves, als 40 anys i vícima d'un accident. La resta de categories sí han competit amb una especial de 477 quilòmetres, amb sortida i arribada a Wadi i Al Dawasir.

Els vencedors en cotxes han estat el francès Mathieu Serradori i el belga Fabian Lurquin, de l'equip SRT Racing, que han aconseguit el seu primer triomf parcial en aquesta edició del Dakar a l'Aràbia Saudita. El seu temps ha estat de 3 hores 48'23''. La segona posició ha estat per Alonso i Coma a 4 minuts i 4 segons dels vencedors del dia. En tercera plaça s'han situat els argentins Orlando Terranova i Bernardo Graue (Mini), a 6'19''. El copilot d'Òdena, Àlex Haro, ha estat quart al costat del sud-africà Giniel de Villiers (Toyota) a 6'29''.

Els tres pilots que lluiten per la victòria s'han situat avui en posicions més endarrerides. Carlos Sainz i Lucas Cruz (Mini), els líders, han cedit 19'15'' respecte de Serradori. Li han retallat una mica de temps a Alonso els seus rivals: Peterhansel-Fiuza (Mini), els novens a 13'11'', i Al-Attiyah-Baumel (Toyota), els onzens a 4'18''

A la classificació general, Sainz és primer amb 6'40'' sobre Al-Attiyah i 13'09'' en referència a Peterhansel. De Villiers-Haro es troben en la sisena posició a 53'12'' i tretzens són Alonso-Coma, a 3 hores 10 minuts i 51 segons.