El Madrid va haver de treballar de valent per fer fora de la Copa la revelació de la temporada, un Bilbao que va intentar tornar al partit tot i caure de distàncies importants i va vendre cara la derrota. La ratxa de punts de Sergi Llull en el darrer quart va ser el que va permetre vèncer el conjunt blanc, que va controlar el tram final del duel no sense problemes.

La primera meitat va ser molt igualada. Davant de la rotació profunda dels madridistes, el Bilbao responia amb els punts dels seus titulars, entre els quals els triples de Rousselle. També van aportar Lammers i Kulboka des de la banqueta. El Madrid, per la seva banda, es va anar movent en distàncies curtes amb bons moments de Randolph a l'inici i de Llull al final i una lesió de Rudy Fernández que el va portar molts minuts a la banqueta.

Al tercer quart, el Madrid es va escapar amb un parcial de 14-0 a favor, sota la direcció d'un Campazzo elèctric que va provocar que el marcador se situés en un 71-57 que semblava que seria el principi de la fi dels bascos. Però l'equip de Mumbrú va poder reduir la distància per sota dels deu punts quan encara faltava un quart, i fins i tot a cinc (75-70). Llull, però, va aparèixer amb sengles triples en moments decisius, primer aleshores i després quan va aconseguir una jugada de 3+1 i després un triple per tornar a liderar l'escapada (87-74).

El Bilbao ho va tornar a provar i a Rafa Martínez li va sortir un triple de dins, primer, i després una safata que hauria situat l'equip a cinc punts. Va ser l'última oportunitat dels bilbaïns.