El pare de Genís López va inocular la passió pel ciclisme a l'esportista igualadí. «El pare el practicava i em va despertar l'afició pel ciclisme. També em va encomanar el virus de la competitivitat».

Tot i això, aquest tècnic en electrònica adscrit al servei tècnic adreçat a les empreses de Telefónica va practicar diverses modalitats esportives abans d'iniciar-se en el ciclisme de muntanya.

«El meu primer esport va ser l'hoquei patins. Feia de porter i vaig jugar un parell de temporades als equips base de l'Igualada HC», rememora. «Als 16 anys vaig descobrir el ciclime en ruta a través dels Amics Ciclistes de l'Anoia. El vaig practicar fins que amb 21 o 22 anys vaig optar per centrar-me en les competicions d'esquaix».

Durant el 2019, a més de ser tercer a la Titan Desert i d'imposar-se al campionat de Catalunta de marató, també va assolir al quart lloc a la Copa Catalana i a l'europeu de l'especialitat.

Enguany, l'igualadí es prepara a les ordres de l'entrenador Iñaki Erdoiza, tècnic de la selecció estatal de ciclisme en pista. El proper desafiament de Genís López es «guanyar la Titan Desert» i, a mig termini, «completar la Ruta dels Conquistadors», la prova que travessa Costa Rica des de l'oceà Pacífic fins a l'Atlàntic.