L'Espanyol, cuer de la Lliga Santander, va sorprendre ahir tothom en anunciar la destitució del tercer entrenador de la temporada, Abelardo Fernández, i que deixa la responsabilitat del primer equip al director esportiu del club, Francisco Joaquín Pérez Rufete. En la nota, l'Espanyol va explicar que havia pres aquesta decisió «fruit del rendiment esportiu del primer equip i amb la clara voluntat de salvar la categoria».

Abelardo, que acompanya David Gallego i Pablo Machín en la nòmina de damnificats per la nefasta temporada, ha estat al capdavant del club blanc-i-blau en 17 partits, 13 d'ells de lliga, amb tres triomfs, cinc empats i cinc derrotes al campionat.

Si l'asturià va debutar rebent el Barça a l'RCDE Stadium, Rufete ho farà amb la visita d'un Reial Madrid que, guanyant, ampliaria a dos punts la diferència sobre els blaugrana al capdavant de la lliga. El partit començarà a partir de les deu de la nit. Ahir, el nou preparador va dirigir la seva primera sessió amb els seus homes, als quals ja coneix ja que a la majoria els ha fitxat ell. Després, en roda de premsa, va declarar que «calia que fes una passa endavant, i aquí estic. Ara mateix només compta el partit contra el Madrid».