Segueix-nos a les xarxes socials:

ATLETISME

La saltadora manresana Ona Bonet veu el seu futur atlètic des de l'alçada

De l'Avinent, és considerada millor atleta catalana sub-14 del 2019 amb dos rècords estatals assolits

La saltadora manresana Ona Bonet veu el seu futur atlètic des de l'alçadaARXIU PARTICULAR

La manresana Ona Bonet (Avinent Manresa) va viure un 2019 especial esportivament parlant. La seva progressió com a atleta la va portar a assolir dos rècords d'Espanya en salt d'alçada. El mes de juny del 2019 va establir la millor marca estatal sub-14 amb 1,65 metres en el marc dels Campionats de Catalunya a l'aire lliure celebrats a Lleida. Al desembre superava el llistó en 1,73 m, en uns controls a Sabadell, que representava el rècord d'Espanya sub-14 en pista coberta i el límit català sub-16. Aquestes dues fites van fer que el mes de juny d'enguany fos distingida com a millor atleta catalana de la seva edat. Això, malgrat que la Diada de l'Atletisme Català, on s'han d'entregar els premis, va haver de ser ajornada per la covid-19.

L'interès d'Ona Bonet per l'atletisme té arrels familiars. «El meu pare i el meu germà, amb el qual ens portem set anys, feien atletisme i jo molts cops els anava a veure. Quan tenia entre 5 i 6 anys em van apuntar a l'Escola Manresana d'Atletisme (del CA Manresa) i la meva monitora, Alba Gallardo, em va empènyer i em va motivar per fer alçada i llargada, perquè pel meu físic em veia possibilitats, tot i també m'agradava la velocitat. En algun moment m'he plantejat fer proves combinades. Ara, com a sub-16, tinc la Maria Alba Martí d'entrenadora i ens centrem a entrenar els salts i la velocitat, tot i que els millors resultats estan venint de l'alçada».

Una temporada atípica

Si bé el 2019 va ser molt gratificant per a Ona Bonet, aquest 2020 no ho es tant, sobretot perquè la crisi del coronavirus està entorpint, i molt, la temporada atlètica. Després del confinament a casa, l'atleta manresana ha pogut entrenar-se tres dies per setmana amb grups reduïts d'atletes. Això per preparar les competicions que es preveuen per a la tardor, moltes de les quals ajornades aquest estiu, com és el cas de l'estatal sub-16. A causa de la seva joventut, Ona Bonet encara no ha tingut possibilitats de participar amb l'equip absolut de l'Avinent Manresa a la lliga de clubs de Primera Divisió. La titularitat és per a Sofia Zorrilla, encara que en les fases en les quals competeixin dues atletes ja pot tenir opció.

Respecte a la possibilitat d'anar becada al CAR de Sant Cugat, on hi ha la seva companya Mònica Clemente, l'atleta manresana admet que «un dia ja vaig anar a veure les instal·lacions; evidentment que m'agradaria anar-hi, però més endavant».

Evolució molt gran de marques

Si tenim en compte les marques, l'evolució d'Ona Bonet en el salt d'alçada és molt positiva. En la categoria sub-10, la seva millor marca era d'1,36 m; en sub-12, d'1,45 m; i en sub-14, els esmentats 1,73 m realitzats a Sabadell.

Prem per veure més contingut per a tu