L'abril del 2018, Kostas Manolas va fer el gol més important de la seva vida. Un cop de cap sec, col·locat, que va suposar el 3 a 0 al marcador. La Roma remuntava al FC Barcelona en una derrota que, dos anys després, segueix ben present no només al cap dels aficionats blaugrana, sinó també de Manolas.

En una entrevista concedida al mitjà italià La Repubblica, el central va confessar que la llegenda del conjunt romà, Francesco Totti, li va dir que ho tornés a intentar. «Va ser una sensació increïble i inoblidable, fruit del treball de tot l'equip. Ho tornaré a intentar», va remarcar Manolas. El defensa grec s'ha consolidat com a titular al costat de Koulibaly, un dels millors defensors del continent, i es va mostrar optimista, tot i el resultat lleugerament favorable al Barça de l'anada. «Els volem sorprendre, ells també tindran pressió a sobre».

A més, Manolas no ha amagat la seva admiració per Leo Messi, a qui considera «el millor jugador del món», i al qual només es pot defensar «en equip, tots junts, sense tenir por del seu talent». El Barça intentarà evitar que Manolas torni a ser el protagonista.