Avui a les sis del matí estava previst que arrenqués des de l'aparcament del Nou Congost, a Manresa, una nova edició de la Rider 1000, la prova que enguany farà un itinerari transversal pel centre de Catalunya, amb sortida i arribada a Manresa. Aquesta s'espera que sigui com a molt tard diumenge a la tarda.

La vuitena edició, ideada per Pep Requena i pel MotoClub Manresa, ha hagut d'aplicar les noves normatives anti-covid per fer-la més segura. En total hi haurà 2.500 participants separats em les categories de 1.000, 700, 500 i 300 quilòmetres.

Els participants hauran de deixar enrere una sèrie de punts de pas depenent de la distància a cobrir. En la més llarga, la de 1.000 quilòmetres, sortiran de Manresa i passaran per Sant Hilari Sacalm, Les Preses, Cortsavi, Prats de Lluçanès, Castellar de n'Hug, Montmajor, el museu de la moto a Bassella, Sant Oïsme i Guissona, abans de tornar a Manresa.

Els participants sortiran en grups de sis participants i disposaran de 22 hores per cobrir tot el recorregut. Com cada any, els organitzadors han col·locat en la ruta els famosos «punts màsters», que els pilots més intrèpids hauran de trobar i segellar en el decurs del seu itinerari en la targeta de control de pas.