L'entrenador del FC Barcelona, Ronald Koeman, va voler aclarir ahir, en la prèvia del debut del seu equip a la lliga, avui a les 21 hores contra el Vila-real al Camp Nou, que la sortida de Luis Suárez «no va ser només una decisió meva, sinó també del club». El neerlandès va intentar deixar clar que «sembla que jo hagi estat el dolent de la pel·lícula. Després de la trucada per anunciar-li la decisió, he demostrat respecte pel jugador i per la persona que és i s'ha entrenat al màxim des del primer dia. A més, li vaig dir a Suárez i al club que si es quedava, seria un més de la plantilla».

Respecte de la reacció irada de Messi a Instagram, Koeman va treure-hi ferro i va dir que «és normal que un jugador estigui trist quan un amic seu marxa del club després d'haver-hi compartit uns anys. És part del futbol». De l'argentí va dir que «ha estat un exemple i en els entrenaments mostra moltes ganes de fer-ho bé. No tinc cap dubte sobre ell».

Respecte del partit d'avui, el Barça té la baixa ja coneguda del porter Ter Stegen, que serà rellevat per Neto. Segurament presentarà la defensa de l'any passat, amb Busquets i De Jong al doble pivot. El dubte radica en saber qui acompanyarà Coutinho, Griezmann i Messi a la part de dalt, tot i que qui sembla tenir més números és Ansu Fati. Sobre ell, Koeman va admetre que «és un gran talent. Hi ha pocs jugadors a la seva edat que estiguin demostrant aquest nivell. Si ha debutat amb la selecció absoluta deu voler dir alguna cosa. És un jugador de futur per al club, és un fet impressionant a la seva edat i té nivell per jugar al primer equip del Barça».

Després de negar que no compti amb Riqui Puig, de qui va dir que serà a la llista d'avui, tot i que tindrà dorsal del filial, l'entrenador blaugrana va referir-se al partit d'avui. «Ens falta ritme de partits, un fet que sí que tenen d'altres equips, i aquesta pot ser la diferència. Cal posar energia en tot allò que estigui a les nostres mans». Sobre la defensa, tan criticada l'any passat, «tindrem un sistema diferent. Volem pressionar més amunt i no baixar tant. És un canvi bastant radical i costa millorar coses, s'ha d'entrenar. Necessitem temps, però en els partits amistosos hem vist més ritme de pilota i pressió».