Es va disputar al circuit portuguès d'Estoril la quarta i darrera prova del Campionat del Món de motociclisme de resistència FIM de la temporada 2019-20, en què l'equip Kawaski France, amb el santfruitosenc David Checa i els francesos Jerémy Guarnoni i Erwan Nigon, no va poder revalidar el títol mundial.

A les 12 Hores d'Estoril, després d'ocupar una bona part de la cursa (nou hores) una de les tres primeres posicions, el trencament de la cadena de transmissió secundària de la Kawasaki Ninja ZX-10RR va obligar David Checa a empènyer la màquina fins a boxes per a la reparació. Aquesta avaria els va fer perdre set voltes, i deixava l'equip sense possibilitats de victòria, ni de tenir la puntuació suficient per obtenir el campionat. Finalment van acabar la cursa en el lloc sisè.

El Yart Yamaha, amb els pilots Karel Hanika, Marvin Fritz i Niccolò Canepa, va guanyar aquestes 12 Hores d'Estoril, davant de la FCC TSR Honda France i el Wójcik Racing Team.

L'equip Suzuki Endurance Racing Team, amb els pilots Etienne Masson, Gregg Black i Xavier Simeon, va acabar quart a Portugal i va aconseguir la corona FIM EWC 2019-2020. És el setzè títol mundial de la marca Suzuki.