El Baxi va caure a La Laguna en un duel en què l'Iberostar es va beneficiar de les errades en el tir del rival i va obtenir un avantatge de nou punts al descans que ja no va ser eixugat.

Bona arrencada i final igualat

Pedro Martínez va apostar aquest cop per Eatherton per controlar Shermadini i el nord-americà va anotar el primer bàsquet, però la mala notícia van ser les dues faltes de Hinrichs en un minut i mig. Tot i els problemes amb el tir, la defensa era bona i el primer bàsquet dels canaris no arribava fins a 6.12 (2-4 en un cop de dits de Cavanaugh).

Eatherton era un colós a darrere i, a més, anotava un triple per al 2-9, tot i el 2+1 posterior de Guerra amb falta de l'expivot del Braunschweig. L'home alt canari era complicat de controlar, tot i el primer bàsquet de Mason (7-11), i per això va entrar Sima. La diferència va pujar al 7-15, amb bàsquets de Vaulet i Hinrichs, i Jou entrava a la pista, tot i les informacions sobre la seva lesió. Amb 8-15, l'Iberostar es menjava els 24 segons i Vidorreta aturava el partit.

Les errades de Sima en la passada i en els tirs lliures i la direcció de Marcelinho provocaven que els locals capgiressin el marcador (16-15). El tècnic feia entrar Sajus, que responia amb un bàsquet que acabava donant l'avantatge al Baxi en el primer descans del partit (16-17).

El tir exterior castiga

El segon període va començar igualat, amb intercanvi de bàsquets de dos però amb errades en els triples. Sajus i Vaulet van trobar bones cistelles, però responien Sergio Rodríguez i Fitipaldo (20-21, a 7.20).

El Baxi trobava or en les pilotes al pal alt i doblant cap al tall per la línia de fons. Vaulet limitava amb tirs lliures l'encert en dos bàsquets de Salin (24-25) i Shermadini assolia els primers punts tot seguit (26-25). A més, a continuació, Marcelinho arrencava un 2+1 amb falta absurda de Mason (29-25). Eatherton reduïa amb tirs lliures i Dani Garcia debutava amb un triple fallat. Els tirs llunyans errats crucificaven els bagencs, que tornaven a patir Shermadini (31-27). La defensa era efectiva, però Salin feia mal amb un triple, i un 2+1 de Marcelinho situava nou punts de diferència (37-28). Mason reduïa, però Marcelinho trobava més tirs lliures (39-30) i Vaulet errava el triple final (1 de 16 fins llavors).

Shermadini, imparable

L'inici del tercer quart va ser molt dolent, amb sis punts de Shermadini i una falta en atac de Tabu (45-30). Una nova errada del base i un tir lliure de Cavanaugh eixamplaven fins al 46-30. Hinrichs trencava la sequera amb dos bàsquets (48-34), però Dani Pérez errava un nou triple i Cavanaugh no perdonava (50-34). L'entrada de Dani Pérez i Sajus va derivar en una esmaixada del lituà, però Shermadini es mostrava inexpugnable, amb 11 punts i el Baxi en bonus (55-38).

El georgià era imparable, i amb una esmaixada i un tir de mitja distància posava el 62-42, màxima diferència, amb 15 punts en el quart per a ell abans de rebre descans. Dani Pérez i Sajus reduïen a setze punts, però el Baxi no abaixava més tot i que els canaris havien desaccelerat.

Eatherton situava el Baxi a catorze punts (62-48). Tot seguit, al triple de Butterfield responia Rafa Martínez amb tres tirs lliures seguits (65-51). Dani Garcia defensava bé Fitipaldo i evitava l'últim bàsquet del quart.

Massa lluny per tornar

Eatherton deixava el Baxi a dotze punts i recuperava la pilota, tot i cometre les quatre faltes en menys de dos minuts i entrar en el bonus. A més, la parella Marcelinho-Shermadini reapareixia per al 69-53. Dulkys hi responia, però el pivot de l'Iberostar tornava a superar Eatherton (71-55), tot i el bàsquet del nord-americà tot seguit.

Les faltes passaven factura i a 6.31 l'Iberostar ja llançava tirs lliures i, tot i que Doornekamp n'errava dos, una mala passada de Vaulet i un bàsquet de Sulejmanovic tornava a estirar el resultat fins al 73-57. L'argentí perdia una altra bola i Doornekamp donava el cop gairebé definitiu amb un triple damunt de la botzina (76-57).

Sis punts seguits de Rafa, un 2+1 i un triple, reduïen fins al 76-63. Però l'Iberostar va tornar a buscar la solució fàcil, Shermadini i els tirs lliures (82-65) abans que l'estrella canària se n'anés a reposar. El Baxi ja va pensar a guardar-se per al partit de dimarts i, al final, la diferència va quedar en uns honrosos quinze punts (85-70).

Pedro Martínez lamentava, després del partit, que «no hem estat capaços de competir tota l'estona. En un moment determinat ens ha faltat sumar i hem anat cap avall mentalment. Perdre de quinze com estem ara contra un equip superior tampoc no ens ha de desmoralitzar».

Sobre el desencert en el tir, «alguns han estat millorables, però els jugadors han de decidir si cal fer una passada més. De tota manera, ens ha condicionat entrar ràpid en el bonus de faltes comeses». També va informar que «Guillem Jou s'ha ressentit i estem limitats. A més, jugadors com Tabu i Dulkys juguen sense confiança i l'equip ens queda just».

Rafa Martínez va admetre que «veníem a un camp complicat. A partir del segon quart el desencert ens ha pesat i hem utilitzat malament les faltes».

El tècnic local, Txus Vidorreta, explicava que el Baxi «ha defensat diferent i ens hi hem hagut d'adaptar. Estàvem espessos per mèrit seu. Amb l'entrada de Marcelinho i Guerra ho hem llegit millor. Hem estat bé en defensa i hem reduït els seus contraatacs i rebots ofensius».