El contracte del futbolista argentí Lionel Messi amb el FC Barcelona ascendeix a 555.237.619 euros bruts, a cobrar en quatre temporades (entre la 2017/2018 i la que està en curs) fins al seu venciment, el pròxim 30 de juny, la qual cosa el converteix en el "contracte més car de la història de l'esport", segons ha publicat en exclusiva el diari El Mundo.

En l'edició d'avui diumenge, el diari publica els termes d'aquest contracte l'import del qual aclareix és "la suma de salari fix, drets d'imatge, una sèrie de primes multimilionàries inèdites fins avui, dietes i un rosari de variables depenent de diversos objectius".

Segons el rotatiu "el còmput net, una vegada aplicats els impostos (el tipus més alt de l'IRPF per als ingressos procedents del seu contracte laboral, i el de l'impost de societats per als ingressos procedents del seu contracte d'imatge), a més de les deduccions de la Seguretat Social, representa més de la meitat d'aquesta quantitat: al voltant de 297 milions d'euros".

La remuneració representa, segons El Mundo, 138.809.404 euros bruts (74.900.000 nets), que desglossa de la següent forma: 380.299 euros bruts al dia (210.297 euros nets), xifra a la qual cal afegir els rendiments de l'explotació de la seva imatge, apartat en el qual el jugador es reserva, a més, fins al 80% dels ingressos obtinguts per aquest concepte.

El Mundo disposa de la còpia del document subscrit pel futbolista amb el conjunt blaugrana el 25 de novembre de 2017, que "constitueix el major contracte de la història de l'esport" i el contingut del qual, segons el diari, ha estat en "el més absolut secret" fins avui.

El document signat pel jugador i el club consta de 30 pàgines, dividides entre un contracte de treball (el 85% de les quantitats pactades) i un de drets d'imatge (el 15% del salari que permet la Llei als clubs pagar per aquest concepte).

El document a més de la signatura de Lionel Andrés Messi, porta les signatures en representació del FC Barcelona de l'expresident, Josep Maria Bartomeu i Floreta, l'exvicepresident esportiu, Jordi Mestre Masdeu, i el CEO de l'entitat en aquell moment, Óscar Grau Gomar.