El Sevilla i el Barça es veuran les cares, a partir de dimecres que ve, en una de les semifinals de la Copa del Rei, segons el sorteig que es va fer ahir a Las Rozas. El partit d'anada es disputarà a Nervión a partir de les nou del vespre i la tornada no arribarà fins gairebé un mes més tard, el 3 de març, a la mateixa hora. Aquest enfrontament, el de tornada al Camp Nou, arribarà només quatre dies després que tots dos s'hagin enfrontant en territori sevillista en partit de lliga, en un duel que pot ser important en la lluita que tots dos, juntament amb el Reial Madrid, tenen per la segona posició de la competició de lliga.

El darrer cop que el Barça i el Sevilla es van enfrontar en la Copa del Rei va ser en la final del 2018, al Wanda Metropolitano, en un partit en què no hi va haver color i en què els blaugrana es van imposar per 5-0. Històricament, el Sevilla també va ser el primer equip que va eliminar d'una competició el Barça de Guardiola. Va ser justament en aquest torneig, la Copa del 2010, quan va vèncer per 1-2 al Camp Nou i un gol de Xavi no va ser suficient en el partit de tornada al Pizjuán, en què va destacar l'actuació miraculosa del porter Palop.

Qui passi aquesta eliminatòria jugarà la final, a la Cartuja, contra el triomfador de l'altra, entre l'Ath-letic de Bilbao i el Llevant. L'anada, dijous vinent, i la tornada, el proper 4 de març.