Reeixida i concorreguda. Sens dubte, aquests són els dos qualificatius que millor defineixen la popular Berga-Rasos-Berga d'enguany. Una de les proves més emblemàtiques del calendari anual de curses de muntanya de la Catalunya Central va assolir ahir dos reptes remarcables. En primer lloc, per primera vegada, la cursa més llarga i exigent de les tres que la conformen, la de 26 km i 1.700 m de desnivell positiu, va ser el Campionat de Catalunya de trail running, tant en la categoria absoluta com en la sub-23. D'altra banda, aquesta 23a edició va aplegar 800 atletes i es va convertir en la més concorreguda.

Lògicament, la disputa del títol català de l'especialitat va atraure fins a Berga els millors especialistes del país. El guanyador sènior masculí va ser Eduard Hernández (CE Penedès) amb un registre de 2 h, 22' i 50''. Dotze segons després va creuar la línia d'arribada Miquel Corbera (CA Montornès), mentre que el tercer graó del podi va correspondre a Aleix Domènech (CN Olot), qui completar el recorregut en 2h, 25' i 04''. El berguedà Xavier Tomasa va signar el cinquè lloc (2 h, 28' i 08'')

La campiona de Catalunya femenina va ser Núria Gil (CE Penedès). L'atleta penedesenca va signar una marca de 2h, 47' i 44''. Rere seu va travessar la línia de meta la basca Sara Alonso (2 h, 49' i 05'') i, per tant, la subcampiona catalana va ser una altra atleta del club de Vilafranca, Marta Molist (2 h, 49' i 46''). Mireia Pons (CE Penedès), amb un temps de 3 h, 01' i 15'', va assolir la tercera posició.

En categoria sub-23 es van imposar Miquel Corbera (CA Montornès) i Maria Carner (CE Penedès). La disputa de la tradicional prova de 26 km es va complementar amb la de la Berga-Queralt-Berga (BQB), de 12 km i 930 m de desnivell positiu, així com amb el descens que va conformar el segon Memorial Xavi Batriu.