Rafael Nadal ha anunciat aquest dijous la seva decisió de no participar ni en el torneig de Wimbledon ni en els Jocs Olímpics de Tòquio per «prevenir qualsevol tipus d’excessos» al seu cos. Divendres passat, 11 de juny, el tenista mallorquí havia estat eliminat en les semifinals de Roland Garros per Novak Djokovic.

«No ha estat una decisió fàcil de prendre però, després d’escoltar el meu cos i parlar amb el meu equip, crec que és la decisió correcta», ha escrit Nadal a Twitter. L’actual número 3 mundial, que va complir 35 anys el 3 de juny passat, considera que el període de recuperació entre els dos tornejos de Grand Slam és massa curt aquesta temporada.

«El fet que només quedin dues setmanes entre RG i Wimbledon no facilita les coses per a la recuperació física després d'una temporada sobre la sempre exigent terra batuda», destaca el tenista mallorquí.

Dos títols

El torneig de Wimbledon comença el dilluns 28 de juny i Nadal considera que no ha tingut suficient temps d'adaptació a l'herba per encarar el Grand Slam en les condicions adequades. Nadal havia arribat en la seva última participació en el torneig anglès a les semifinals i havia conquerit el títol en l'All England Tennis Club de Londres el 2008 i el 2010.

El torneig de Wimbledon va ser suspès l'any passat per la pandèmia del coronavirus. En aquesta edició els tenistes que participen a Wimbledon hauran de passar una quarantena prèvia en territori britànic de cinc dies, a més de només poder viatjar amb dos components més del seu equip i allotjar-se als hotels previstos per l'organització per mantenir la bombolla sanitària decidida pel govern britànic al país.

Preparar l'Obert dels EUA

Quant a la decisió de Nadal de renunciar també als Jocs Olímpics de Tòquio, ja era un plantejament que el tenista tenia previst. Campió olímpic en individuals en els Jocs Olímpics de Pekín (2008) i de dobles en els Jocs Olímpics Rio de Janeiro (2016), al costat de Marc López, el tenista mallorquí ha optat per protegir la seva salut física i encarar el final de temporada amb la seva participació en la gira de ciment i a l'Obert dels Estats Units, al qual va renunciar l'any passat pel coronavirus.