La primera impressió del Barça després del cataclisme emocional del comiat de Messi va ser notable, i es pot dir que a estones brillant. El conjunt de Koeman va ser solidari, va jugar amb ambició i va golejar una Reial Societat que només va posar la por al cos als vint mil seguidors presents al Camp Nou –buit des de feia disset mesos– en els darrers instants, quan Oyarzabal va fer el momentani 3-2 amb un gol de falta espectacular. Per la resta, els blaugrana van superar un equip que va guanyar per últim cop a l’estadi el 1991.

Era bàsic que la posada en escena fos impecable, i l’equip va sortir a menjar-se el rival. Ja en el primer minut, Braithwaite va rematar en carrera després de rebre en profunditat de Memphis i va obligar Remiro a fer la primera parada de la nit. En aquest primer tram, Griezmann va tenir tres bones ocasions, la tercera de les quals es va estavellar al travesser.

La Reial Societat estava desbordada per l’ímpetu dels locals, que es van presentar a la jornada inaugural de la Lliga amb Eric de central dretà i Pedri en l’onze titular. Els dos jugadors, igual que Zubimendi, Merino i Oyarzabal, vuit dies enrere estaven disputant la final olímpica, i ahir van jugar d’entrada perquè tant Koeman com Alguacil van valorar que són futbolistes que ara mateix estan més rodats que la resta.

Piqué va fer el primer gol del curs en picar de cap des del centre de l’àrea una falta executada per Memphis a la dreta de l’atac. L’endemà que s’anunciés que es rebaixa el sou per ajudar el club, el defensa català es va adaptar al central esquerre i va obrir el marcador. En algunes empreses, seria el treballador del mes.

L’altre nom propi de la primera part va ser el de Memphis, molt actiu en la circulació de la pilota. L’holandès es va mostrar implicat i va protagonitzar accions de mèrit, com un xut llunyà que va intentar sorprendre Remiro.

Després de la pausa d’hidratació, els visitants van fer un pas endavant i, sense inquietar Neto, li van prendre la pilota al Barça. Però el partit feia baixada per als de Koeman: De Jong va fer una magnífica centrada des de la dreta i, a l’altra banda de l’àrea, Braithwaite va rematar de cap per fer el 2-0.

Els guipuscoans van sortir al segon temps amb ganes de tancar el Barça a l’àrea i reduir distàncies. Oyarzabal, més lliure que a la primera part, va tenir dues bones ocasions. Però quan, al minut 58, Braithwaite va culminar una bona acció iniciada per Memphis i ben seguida per Alba, l’ímpetu de la Reial Societat es va esfondrar.

El Barça va recuperar el pols i, també, alguns vicis del passat recent. El partit semblava dat i beneït, però Emerson es va menjar amb patates una desmarcada de Lobete que va significar el 3-1, i Oyarzabal va executar magistralment una falta de Nico que es va inventar l’àrbitre. Estupefacció i nervis. Però cinc minuts després, Griezmann va cavalcar en contracop, la va deixar a Braithwaite i el danès, molt inspirat, va servir a Sergi Roberto per al 4-2 definitiu.