El Barça presenta Xavi avui al migdia com a entrenador amb el primer equip a 6 punts de les places de Lliga de Campions després de la disputa de 13 jornades. Amb la Reial Societat instal·lada en el liderat, els blaugrana obren una etapa en què conquerir una de les quatre places que donaran pas a jugar la principal competició continental el curs vinent és l’objectiu de mínims pel bé de l’economia –i el prestigi– de l’entitat.

L’acte tindrà lloc avui a les 13 h al Camp Nou, obert a tothom. Per accedir a l’estadi, no obstant això, cal treure invitació a la pàgina web del club o bé a les taquilles de les instal·lacions blaugrana a partir de les 10 del matí. La presentació durarà mitja hora.

Xavi agafarà les regnes del Barça amb un grapat de jugadors lesionats (Ansu serà baixa de 4 a 6 setmanes i Nico té una sobrecàrrega a l’abductor de la cama esquerra) o amb les seves seleccions. I a sis punts de la quarta plaça després de la jornada d’ahir, en què el resultat més cridaner és l’empat de l’Atlètic de Madrid a Mestalla contra un València que perdia per 1-3 al minut 90. Dos gols d’Hugo Duro en el temps de descompte van equilibrar un marcador que havia inaugurat Luis Suárez abans del descans. Savic va anotar a la seva porteria, però Griezmann i Vrsaljko van situar l’1-3 que semblava definitiu.

El derbi sevillà va quedar marcat en el minut 45 amb l’expulsió de Guido per doble amonestació. Acuña va fer el 0-1 d’un xut potent al 55 i Bellerín es va fer un autogol al 81. La Reial Societat continua liderant la Primera Divisió gràcies als gols de Merino i Janujaz (de penal) que li van permetre guanyar 0-2 al camp de l’Osasuna. Els bascos, però, han jugat un partit més que el Reial Madrid.