El Barça va superar ahir un dels obstacles més difícils en el camí a la revàlida del títol de lliga en imposar-se per 1-3 a Valdebebas a un Reial Madrid erràtic en la primera volta del campionat però que a la Champions ja ha assolit el pas als quarts de final. Les barcelonistes van sentenciar en poc més de vint minuts amb dos gols de Martens –en el seu partit número 100 al Barça– i un de Paredes, però l’orgull i la intensitat de les locals van impedir la golejada.

Des del xiulet inicial, el Madrid li va deixar clar al Barça que vendria cara la seva pell. Les d’Alberto Toril van pressionar la sortida de la pilota del rival però al minut 8 l’esforç esmerçat fins aleshores se’n va anar en orris. Martens va rematar una centrada de Rolfo, Misa va fer una gran aturada, la neerlanesa va recollir el refús amb el cap i la portera va tornar a avortar el gol, però la blaugrana va rematar, de cap, per tercer cop i la pilota finalment va entrar. Deu minuts després, Paredes va transformar de cap el 0-2 a la sortida d’un córner i, cinc més tard, altra volta Martens va liquidar el matx amb un gran xut després de desmarcar-se en profunditat.

El Clàssic feia olor de golejada, però les blanques no es van deixar anar i, en molts moments, van superar en intensitat un Barça en què es van veure algunes jugadores cansades, motiu pel qual va donar pas a futbolistes joves com la sesrovirenca Jana en el 79.

Asllani va rematar una centrada de Lucía i va fer el gol de l’honor d’un Madrid que va perdre però va guanyar credibilitat, davant un líder que va sumar tres punts més en una jornada en què van punxar la Reial Societat, l’Atlètic de Madrid i el Llevant de Núria Mendoza, que va ensopegar amb el cuer Vila-real. El Rayo Vallecano de la fruitosenca Paula Fernández va perdre a casa amb el Betis (0-2) per culpa d’un autogol d’Andújar i una diana de Vilas.