El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha assegurat en la presentació de l'informe 'forensic' sobre la situació econòmica del club que l'anterior junta directiva presidida per Josep Maria Bartomeu va fer pagaments "sense causa, causa falsa o desproporcionats" que comporten cinc fets "incontestables" en els quals han basat la seva denúncia a la Fiscalia.

El club va encarregar una 'due diligence' a Deloitte que va detectar un seguit d'"accions dubtoses" posades en mans de l'agència Kroll, que va detectar "cinc fets concrets" de "pagaments sense causa, pagaments amb causa falsa i pagaments desproporcionats".

"Tot això evidenciava una conducta deslleial cap al patrimoni del club"

"Tot això evidenciava una conducta deslleial cap al patrimoni del club, i no descartaven que hi hagués enriquiment injust dels autors materials d'aquests pagaments. El que vam fer va ser posar-ho en coneixement de la Fiscalia de Barcelona, que vetlla pel principi de legalitat i insta la persecució de conductes possiblement delictives. Vam fer una denúncia de fets incontestables", ha assegurat Laporta en una roda de premsa a l'Auditori 1899.

En aquest sentit, el president ha assegurat que el club es posa a la disposició de la Fiscalia per ajudar la investigació i el que calgui per facilitar proves.

"Ho hem fet perquè els socis i sòcies tenen dret a conèixer les actuacions que van posar el club en una situació de ruïna, i nosaltres com a directius no volem ser còmplices d'aquestes actuacions que van portar el club a una situació molt delicada econòmicament i patrimonialment", s'ha sincerat l'actual president.