Segueix-nos a les xarxes socials:

LA CURIOSA PERSONALITAT DEL PATRÓ DEL CORREDOR MADRILENY

El milionari bromista

El propietari de l'equip de Contador, Oleg Tinkov, és un rus que fa el Tour en bici

El milionari bromistaWIKIMEDIA COMMONS

En poc més d'una setmana la vida esportiva d'Alberto Contador està prenent un gir inesperat, mentre ell es prepara per al repte d'intentar guanyar aquest any la ronda italiana i el Tour. Oleg Tinkov, propietari únic del conjunt Tinkoff-Saxo, ha acomiadat Bjarne Riis, principal director esportiu del corredor madrileny i el seu home de confiança, en el que sembla una croada personal per portar l'equip a la seva manera, lluny de l'entorn del ciclista espanyol, l'habitual de totes les figures d'aquest esport, que s'envolta de persones de confiança per treballar millor.

Tinkov és un home curiós i fins i tot es posa el segell de milionari capritxós. I, per si no n'hi hagués prou, de la broma, ahir a la majoria dels països europeus era el dia dels innocents i, per això, de bon matí, Contador es va despertar llegint el missatge del patró del seu equip a les xarxes socials. «Feliç d'anunciar-vos que Lance Armstrong serà el nou mànager general del Tinkoff-Saxo en lloc de Riis». Sens dubte, era una broma, però cal saber si el text era adequat. Contador està molest per l'acomiadament de Riis i, a més, la relació personal amb el nord-americà (al marge d'altres temes) és nul·la arran de la tensió amb la qual va viure el Tour 2009 quan van coincidir a l'Astana.

De la cervesa a les finances

¿I qui és Tinkov? Nascut el dia de Nadal de 1967 a Sibèria, fill d'un miner, es va fer milionari, després de provar com a ciclista, gràcies a un negoci cerveser que va ser un gran èxit a Rússia. Després de vendre la patent el 2007 va fundar una entitat de crèdits bancaris al seu país, Tinkoff Credit Systems, que és la que dóna nom a l'equip de Contador, que Tinkov va comprar per sis milions d'euros. El futur de l'equip, pel que fa a tècnics i forma de portar-se, depèn exclusivament d'ell, tan fanàtic de la bici com dels resultats de l'equip.

És Tinkov qui vol fer totes les etapes del Tour. I per a això -els dos últims anys les ha afrontat de forma parcial- desitja rebre el mateix tracte d'un corredor: roba i bici, un cotxe auxiliar que el segueix amb bicicleta de recanvi, mecànic que l'hi posi a punt i massatgista que el cuidi. Com el mateix Contador.

Com que ha entès que les victòries no estan acompanyant ha fet fora Riis, i Contador no sap qui el guiarà al Giro i al Tour. Li agrada fotografiar-se amb els seus corredors, vestit com ells. I, a més a més, presumeix (cosa que es pot veure al seu twitter) d'avió privat, del bon menjar i els bons vins. Capritxos de milionari.

Prem per veure més contingut per a tu