Sis atletes de l'equip femení de l'Avinent Manresa integren la selecció catalana que aquest dissabte disputarà, a Granollers, la 47a edició del Campionat d'Espanya de Federacions. En el combinat masculí hi ha dos altres esportistes de les comarques centrals.

La selecció femenina comptarà a la capital vallesana amb Meritxell Soler en els 5.000 metres, Emília del Hoyo en els 100 m tanques, Marina Guerrero en els 3.000 m obstacles, Mònica Clemente en el salt de perxa, Montserrat Montañès en el pes i Laura Bou en el relleu de 4x400 m. Per la seva part, el llançador de martell de Sant Joan de Vilatorrada David Martín, que forma part del FC Barcelona, i el saltador de llargada Aitor Caldito, del CA Igualada Petromiralles, formaran part de l'esquadra masculina, de la que en figura com a reserva Eloi Santafé, també del club de la capital anoienca.

La selecció s'ha configurat principalment en base al rendiment en el Campionat d'Espanya absolut que va tenir lloc aquest darrer cap de setmana a Nerja (Màlaga). Del Hoyo, que aquest dimarts disputarà la cursa de tanques del míting de Màlaga, va quedar quarta a la final després d'assolir la seva millor marca personal, 13.53, en les eliminatòries. Clemente va fer cinquena en perxa amb 4.00, un resultat pobre per les expectatives de podi que tenia gràcies als 4.32 que ja ha saltat enguany i que la situen de moment en el tercer lloc del rànquing estatal. Laura Bou també va ser cinquena en la final dels 400 m, baixant en dues ocasions dels 54 segons. Marina Guerrero, per la seva part, va tornar a fer marca personal amb uns 10.11.45 que són, de moment, el millor registre català de la temporada i el novè de la jerarquia estatal. Montserrat Montañès, que va ser 12a en martell a Nerja, és amb 12.21 la millor catalana en el llançament de pes.

Meritxell Soler no va ser a l'estatal en pista perquè just la setmana anterior es va proclamar campiona d'Espanya de mitja marató i, tal i com va explicar a aquest diari, va preferir descansar, afrontar el 5.000 de l'autonòmic i iniciar vacances després abans de començar a preparar el Mundial de la distància on és la millor representant espanyola i que tindrà lloc al novembre a la Xina.

En l'equip masculí, el santjoanenc David Martín intentarà perllongar les bones sensacions que va tenir a Nerja, on va finalitzar quart. Per la seva part, Caldito, que va fer desè a l'estatal, participarà en la prova de llargada. El decatleta Eloi Santafè, que va quedar quart a l'estatal, a només 11 punts del podi, serà reserva per si hi ha alguna baixa.

La temporada passada, l'estatal de federacions es va celebrar a L'Hospitalet i Catalunya va ser campiona per davant d'Andalusia i València.