Segueix-nos a les xarxes socials:

El Berguedà celebrarà un esdeveniment inèdit pels amants del ciclisme el 24 de setembre

La carretera de Coll de Pal serà exclusiva pels ciclistes durant quatre hores al matí

El Berguedà celebrarà un esdeveniment inèdit pels amants del ciclisme el 24 de setembre

Berguedà Bike Day. És el nom de la iniciativa pionera (avançada per Regió7 fa uns mesos) que se celebrarà a Coll de Pal el dissabte 24 de setembre i que està orientada a tots els apassionats del ciclisme sense tenir en compte el seu nivell. Es tracta d'un esdeveniment no competitiu, inspirat en unes jornades que es fan a Les Dolomites (Itàlia) i que vol ser una eina de promoció esportiva i, en particular, de les possibilitats cicloturístiques que ofereix la comarca.

De 9 del matí a 1 del migdia, la carretera d'accés a Coll de Pal estarà tallada al pas de vehicles, motos i furgonetes des de l'urbanització de Sant Sebastià, per tal que els participants puguin gaudir de la ruta sense preocupar-se pel trànsit de cotxes. A més, hi haurà servei d'assistència i ambulància, i marcatge de cada quilòmetre d'ascensió.

"Proporcionem allò que els ciclistes no tenen: una instal·lació esportiva per a ús exclusiu", destaca el conseller comarcal d'Esports, Abel García. L'esdeveniment està impulsat pel Consell del Berguedà i compta amb la col·laboració dels ajuntaments implicats de Guardiola i Bagà, i de la Federació Catalana de Ciclisme, que s'implicarà en la promoció de la iniciativa.

Coll de Pal és una dels ports de muntanya més emblemàtics i durs del Berguedà i del conjunt de Catalunya. Amb els seus gairebé 19 quilòmetres i un desnivell de més de 1.200 metres, ha estat dos vegades final d'etapa de la Volta a Catalunya i tres de la desapareguda Setmana Catalana. A més, enguany ha sigut final de la primera etapa del Tour de Lord, l'esdeveniment impulsat per dos joves de Sant Llorenç de Morunys que combina promoció del ciclisme i del territori, principalment de la vall de Lord.

Prem per veure més contingut per a tu