Segueix-nos a les xarxes socials:

El Barça confirma el fitxatge de Gundogan per dues temporades

El futbolista turc, de 32 anys, arriba des del Manchester City i tindrà una clàusula de rescissió de 400 milions d'euros

El Barça confirma el fitxatge de Gundogan per dues temporadesArxiu

És la primera pedra del nou projecte de Xavi Hernández. És el primer fitxatge, ja confirmat oficialment, del Barça 2023-2024. És Ilkau Gündogan, l’excapità del Manchester City, on ho ha guanyat tot aquesta temporada: Champions, Premier i FA Cup. Però el centrecampista alemany, d’origen turc (32 anys), ha decidit abandonar el projecte del bagenc Pep Guardiola per pilotar el nou Barcelona.

Firma per dues temporades amb opció a una altra més en funció dels partits que jugui i té una clàusula de rescissió de 400 milions d’euros. A més, l’arribada de Gündogan al Barcelona suposa una benedicció per a Xavi perquè li dona molts recursos al centre del camp.

Jugador polièdric per a Xavi

L’excapità del City pot ser un mig centre amb ofici, tot i que allà perdi la seva capacitat golejadora. Pot jugar d’interior arrencant pel flanc esquerre per acostar-se més a l’àrea i ser decisiu tant en passades com en gols. I pot ser, o almenys així el va utilitzar Guardiola, fins a un fals nou per jugar amb un altre sistema diferent.

Gündogan deixa el City perquè necessita explorar nous reptes lluny d’Anglaterra. Allà, després de set temporades, no té res més a guanyar. Al Barça, en canvi, igual que el seu amic Lewandowski, amb qui va coincidir al Dortmund, és el «líder silenciós», com el va definir Guardiola, que necessita Xavi perquè el seu equip sigui important a Europa.

Prem per veure més contingut per a tu