L'ou ecològic de la signatura Galo Celta del gallec David Sueiro, incorporat a les cuines de xef Martín Berasategui i al menjador del grup Inditex, fundat per Amancio Ortega, ha arribat a l'estació d'esquí andorrana de Grandvalira en el marc d'una jornada gastronòmica.

Sueiro, acompanyat del mediàtic cuiner Gerson Iglesias, finalista del Fòrum Gastronòmic de La Corunya 2019, ha protagonitzat un dels esdeveniments que l'Snow Club Gourmet d'aquestes pistes d'Andorra organitza durant la temporada.

La jornada, una combinació d'alta cuina i esquí que arriba aquesta temporada a la quarta edició, ha permès a la trentena d'inscrits conèixer els productes de Galo Celta, que recuperen els mètodes tradicionals de la ramaderia aviària.

David Sueiro, que defensa la seva aposta personal per aquests ous ecològics criats a Vila de Cruces (Pontevedra) i que reconeix que són "els més cars del món", ha ofert primer un esmorzar i, posteriorment, un sopar a la trentena de comensals inscrits a l'esdeveniment.

Sueiro s'ha esplaiat davant aquest públic en explicacions sobre els seus productes i ha assegurat que tant Martin Berasategui com Amancio Ortega són dos enamorats d'ells.

El primer paga dos euros per cada ou i els incorpora al seu menú d'alta cuina i el segon ha incorporat l'oferta de Galo Celta als menjadors de les seus d'Inditex, que alimenten prop de 10.000 empleats.

David Sueiro es declara "orgullós" del seu treball, relata que té la producció venuda "a anys vista" i detalla que els seus galls no es venen al mínim fins al setè mes de vida, "mentre que la majoria ho fan en vint-i-un dies".

Admet que "el preu és una barrera", però considera que la seva empresa "honra el producte de la terra" i considera que Grandvalira li obre un mercat que combina oci i salut.

Sueiro fuig de la contaminació de produccions d'aquest tipus i manifesta que "si produeixes de manera industrialitzada contamines", pel que els seus corrals són mòbils i eviten així una sobreexplotació el medi.

Una altra advertència és la que aquests ous provenen de gallines que tenen al menys divuit mesos, "perquè a partir d'aquí tenen molta menys aigua i són més untuosos, així era sempre fa temps", després del que afegeix que "hi ha gent que no menja carn, però sí això ".

Galo Celta, que exporta al Japó i als diferents països de centre d'Europa, compta com a clients amb botigues especialitzades i restaurants d'alta gastronomia.

Els seus productes s'han servit en aquesta ocasió a més de 2.100 metres d'altitud, en una jornada en què s'ha promocionat genèricament la cuina gallega.

El Snow Club Gourmet té la seva propera cita el 15 de febrer amb la xef del restaurant Les Cols d'Olot (Garrotxa), que ostenta dues estrelles Michelin.

L'establiment Gaudir Barcelona, que també compta amb dues d'aquestes distincions internacionals, arribarà a Andorra al març i, posteriorment, serà el torn d'Oriol Casals, de l'teòric de la capital catalana, i de Miramar de Llançà (Alt Empordà), amb el també doble estrellat Paco Pérez.