Les estacions d'esquí han centrat els esforços en els protocols i les mesures anticovid, encaminades a minimitzar el risc de contagi, i han deixat més de banda grans inversions de millora a les instal·lacions. Tot i això, estacions com Baqueira tenen novetats.

7,5 milions a Baqueira Beret

Baqueira Beret ha invertit 7,5 milions d'euros per a un temporada que es presenta «complicada» i que ha començat més tard de l'habitual arran de les restriccions per la covid-19. L'estació d'esquí pirinenca havia previst invertir enguany entre 11 i 12 milions d'euros però la situació provocada per la pandèmia l'ha portat a ajornar algunes de les millores previstes. Tot i això, ha fet una aposta important per la digitalització tant en la venda de forfets com en els diferents serveis que ofereix el complex hivernal.

A més, ha substituït 50 canons i n'ha instal·lat 16 de nous per garantir la innivació a la zona de Beret en quatre o cinc dies, en temporades amb manca de neu. Per contra, l'estació ha ajornat l'adquisició d'un nou remuntador i millores previstes a l'hotel, malgrat que són inversions que no s'han cancel·lat i s'activaran més endavant. Baqueira Beret, anirà obrint progressivament i confia tenir en funcionament el 100% de les instal·lacions per les festes de Nadal.

300.000 euros per a les pistes d’esquí nòrdic

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i la Mancomunitat de municipis per a la promoció de l'esquí nòrdic han renovat el conveni de col·laboració per a la protecció de la pràctica d'aquest esport i la dinamització de les activitats de muntanya en aquestes estacions.

El conveni, que comporta una inversió de 300.000 euros, té per objectiu la millora d'infraestructures bàsiques, l'adquisició d'equipaments i maquinària i la millora de l'eficiència energètica o el tractament d'aigües.

Andorra no ibrirà pistes d'esquí fins al gener

Les estacions d’esquí d’Andorra no obriran portes, com a mínim, fins a principis de gener. Així ho ha comunicat aquest dijous el cap del govern del país dels Pirineus, Xavier Espot, després de l’anunci de la Generalitat de no passar al tram 2 del pla de desescalada a partir del dilluns vinent per l’empitjorament de la situació de la pandèmia. «Hem arribat a la convicció que en el context actual és la millor decisió, no només des de la perspectiva sanitària, sinó des d’una perspectiva econòmica i social», ha afirmat Espot.

D’altra banda, s’han aixecat les restriccions de mobilitat

entre la comarca de l’Alt Urgell i Andorra, només per als residents de tots dos territoris. Per tal de poder passar d’un país a l’altre, però, cal omplir un certificat d’autoresponsabilitat.