Segueix-nos a les xarxes socials:

Gurb acull l'aplec de sardanes d'Osona

La trobada d'aquest cap de setmana és un referent al territori

Gurb acull l'aplec de sardanes d'Osonayoutube

L'Aplec Comarcal d'Osona de sardanes fa parada aquest cap de setmana a Gurb, amb la participació de nombroses agrupacions sardanistes que dansaran al ritme de les cobles Ciutat de Girona, la Principal del Llobregat i Jovenívola de Sabadell. Serà diumenge a partir de 2/4 de 5 de la tarda a la zona esportiva de Gurb. L'activitat, però, arrencarà aquest dissabte, a la tarda, amb un concert de sardanes i una audició a càrrec de la Principal de la Bisbal.

Diumenge al matí geganters, bastoners i dansaires participaran a la mostra de cultura popular i tradicional catalana. Hi haurà els gegants de Ripoll, Manlleu, Aiguafreda i Sant Joan de les Abadesses. I dansaires del ball de gitanes de Santa Perpètua, els bastoners de Castellar del Vallès, els Segadors de la Plana i l'Esbart Queralt de Berga. Al migdia, sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona, i dinar de germanor.

I a la tarda, nombroses agrupacions de sardanes d'Osona participaran al 13è aplec comarcal, que és itinerant i l'any passat es va fer a Montesquiu amb la participació d'unes 1.100 persones. «L'aplec està del tot consolidat, és un èxit de públic», remarca Joan Codina, membre de l'organització. Explica que l'aplec és itinerant i «es fa cada any en una població on la resta de l'any pràcticament no es fan sardanes». Aquest any la població escollida és Gurb i l'any que ve serà Sant Julià de Vilatorta, coincidint amb els 50 anys de l'agrupació sardanista local.

Com cada any, s'homenatjarà dues persones, una d'Osona i una de fora de la comarca. El reconeixement local se l'endurà Àngel Capdeferro, de Roda de Ter i membre de la comissió organitzadora. És un gran aficionat a les sardanes i té un arxiu molt important de música sardanística. I l'altra persona homenatjada serà Alfred Abad, compositor tarragoní.

Prem per veure més contingut per a tu