L'associació de dones d'Artés, Les Teixidores, faran visible el paper de la dona amb un acte reivindicatiu de pintada Rainbow de passos zebra. La regidora de Festes, Elisabet Carracedo, no ha volgut avançar detalls d'aquesta actuació però sí que ha comentat que «els colors de l'ac de Sant Martí hi seran presents».

La primera pintada Rainbow es farà dissabte, 31 d'agost, a les 10 del matí a la carretera de Sallent (davant de Plans Fotògrafs). La segona pintada s'ha programat per diumenge, 1 de setembre, a 2/4 de 7 de la tarda al Passeig Diagonal (davant del Parc Can Crusellas).

Punt Lila

La Festa Major d'Artés tindrà, un any més, el Punt Lila obert les nits de concerts de festa major, de demà a dilluns. És un espai d'informació i suport per a persones víctimes d'alguna agressió, física o verbal, de caràcter masclista, sexista o LGTBIfòbica.

L'objectiu del Punt Lila és prevenir i acabar amb qualsevol tipus d'agressions sexuals i comportaments sexistes. Aquest punt de suport anirà acompanyat per l'associació de dones Les Teixidores, persones sensiblitzades en aques àmbit que portaran un distintiu fúcsia durant tota la festa major i coordinaran el Punt Lila.