Segueix-nos a les xarxes socials:

Les fires i festes d'un cap de setmana de castanyada a la Catalunya Central

La tradició marca l'agenda del cap de setmana

Les fires i festes d'un cap de setmana de castanyada a la Catalunya Central| Arxiu

Berga

Ruta guiada: «Trilogia de la mort». Dissabte, a les 20 h, trobada a la porta d’accés el cementiri municipal. Recorregut, a càrrec d’Albert Cols, per diversos espais del cementiri per explicar els orígens i la història de Tots Sants.

Collsuspina

Festa Castaween. Dissabte, a les 19.30 h, al local social. Els joves del poble faran el túnel del terror i l’AMPA s’encarregarà el sopar popular.

Puigcerdà

Nit d’ànimes. Dissabte, a les 19 h, sortida des de davant de l’Església de Sant Domènec de la desfilada dels Espantanens. A les 21.30 h, Sopar de les Ànimes. Preu: 15 euros. Cal inscripció a grup@recercacerdanya.org.

Súria

Castanyada. Dissabte, d’11 a 13 h, a la plaça de la Serradora. A càrrec de l’Agrupament Escolta i Guia Joan Ros.

Bagà

Fira de Tots Sants. Dissabte, a partir de les 10 h i fins a les 20 h, al passeig del Raval, esmorzar popular. Durant tot el dia, parades de la fira i del mercat. De 10 a 13 h, al camp del Roser, exposició de bestiar. A les 12.30 i a les 16.30 h, exhibició a càrrec de Divertimento.

Coll de Nargó

Festa de la Transhumància. Diumenge, a partir de les 11.30 h, vermut popular i tastet de música folk del Pirineu per rebre el ramat de 45 cavalls que haurà fet 5 dies de transhumància des del pla de l’Orri (Berguedà). Es demana confirmar l’assistència a cavalls@fundaciomirmanda.org.

Gósol

Mostra gastronòmica del pèsol negre. Dissabte, tot el dia, a la plaça de Gósol, mercat agroalimentari amb productors del Parc Natural Cadí-Moixeró i exposició del pèsol negre. De 10 a 13 h, al pati de l’escola, inici del concurs d’espantaocells a càrrec de Josep M. Puig. A les 11 h, a l’escola Santa Margarida, demostració de cuina amb productes singulars del Berguedà a càrrec de Diego Alias del restaurant Ca l’Amador de Josa de Cadí. A les 12 h, a la plaça Major, taller de cuina per a infants. A les 13.30 h, a la plaça Major, entrega de premis del concurs d’espantaocells. A les 14 h, pesolada popular. Preu: 8 euros. Venda anticipada de tiquets a l’ajuntament. En cas de pluja, les activitats es faran al local social. www.pesolnegre.com.

Sant Benet de Bages

Festa i mercat Els Sabors de la Terra. Dissabte, de 10 a 20 h, i diumenge, de 10 a 19 h, a Món Sant Benet, mercat de productes artesans i gastronòmics amb més de 50 parades. L’eix temàtic d’enguany se centra en la tardor silvestre, donant protagonisme a les plantes aromàtiques que creixen als marges dels camins. Hi haurà activitats per a la mainada (espectacle i animació, tallers, jocs...) i activitats i experiències especials de tardor (visites al monestir, recorreguts etnobotànics...), espectacles de música per a tots els públics, activitats gastronòmiques (tastos de productes i demostracions de cuina, tallers de cuina...). Dissabte, a les 12.30 h, espectacle Ora Pro Nobis de les dues cantants de Tarta Relena. A les 17.30 h, espectacle de Les canyetes de la foradada, amb instruments fets amb materials naturals. Diumenge, a les 12.30 h, espectacle itinerant Sabor del grup Sound de Secà, amb percussió, dansa, cant i improvisació.

Sant Quirze Safaja

5a Fira de Tardor. Diumenge, d’11 a 14 h, al nucli antic, paradetes de producte artesà d’arreu del territori. 3a Sketchcrawl de Sant Quirze i 26a edició itinerant de la comarca. Inscripcions a partir de les 10 h. Tallers de treballs manuals, de plastilina i de folrar lletres amb llana. Per als menors de 14 anys. Cursa del Quirzet: 500 metres fins al Mirador de la Campana i tornar. Inscripcions a partir de les 9.45 i sortida a les 11.15 h. A les 12 h, espectacle infantil amb olor de tardor. Megarepte del crac Víctor del Club d’Escacs de Barberà: joc d’escacs amb més de 20 taules contra un sol contrincant. A partir de les 13 h, tastet de tapes dels restaurants de Sant Quirze.

Prem per veure més contingut per a tu